Avelsnyheter
24 november 2020 10:17

Tre nya topphingstar till Helgstrand

PåfyllningSegerhingsten och reservsegraren från Westfalens auktion, som hölls i samband med hingstkåringen på måndagskvällen, flyttar till Danmark - som köpare stod Helgstrand Dressage, i samarbete med Paul Schockemöhle. Se filmer på hingstarna här.

Tre nya topphingstar till Helgstrand
Segerhingsten, e Fair Game-Destano, är såld till Helgstrand Dressage. Foto: Skärmdump från YouTube

Segerhingsten, en svart skönhet efter Fair Game-Destano, såldes för 800 000 euro, medan reservsegraren (e Diamond Deluxe-Lissaro) klubbades för 600 000 euro. Utöver de två topphingstarna köpte Helgstrand och Schockemöhle även en hingst efter Farrell-Lord Loxley för 250 000 euro.

– Segerhingsten är en fantastisk typ, som är modern och vacker och med tre riktigt bra gångarter. Han har inga svagheter. Han kommer från en intressant stam som kommer att ge nytt blod och passa bra till många typer av ston, sa Andreas Helgstrand till Ridehesten efter auktionen.

Segerhingsten:

Reservsegraren:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden