Dressyr
19 augusti 2013 16:57

Scandic ut – Toy Story in

(Uppdaterad) Det blir ingen EM-start för Watermill Scandic H.B.C. Han har drabbats av en akut blödning i karpaltunneln på sitt högra framben. Patrik Kittel rider Toy Story i stället.

– Jag vet inte vad som har hänt. Jag red honom som vanligt tidigare i dag och han kändes jättefin. I eftermiddags var han jättetjock i höger fram. Han är lite halt, säger Patrik Kittel som har ett brons att försvara tillsammans med Scandic. 

Patrik Kittel har dock en väl kvalificerad reservhäst i Toy Story.
– Han är på väg upp hit från Tyskland nu. Och jag har åkt till hotellrummet och håller på att ställa om mig mentalt. De båda hästarna är helt olika, säger Patrik Kittel.

Scandic är undersökt av landslagsveterinären och ska undersökas vidare. Men det är konstaterat att han har en akut blödning i karpaltunneln på sitt högra framben.
– Hur det har uppstått kan jag inte svara på. Det är en veterinär fråga, säger svenske förbundskapten Bo Jenå. 

Patrik Kittels byte av häst innebär en försvagning av det svenska laget.
– Hur stor skillnad i procent bytet betyder kan jag inte spekulera i. Men Toy Story är en mycket bra häst också, säger Bo Jenå.
Är Sveriges medaljchans borta nu? 
– Det vill jag inte säga. Vi får väl rida ännu bättre. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden