Debatt
26 oktober 14:19

Anna Hammarström: ”Det är dåligt ledarskap som fällt Brömster – inte mediadrev eller nättroll”

Ryter ifrånDet är fräckt och tondövt av en distriktsordförande att kalla oss medlemmar som har kritiserat Brömsters odemokratiska ledarskap för troll. Det skriver välkända ryttarmamman Anna Hammarström som anser att det behövs en rejäl ommöblering i förbundets ledarskap.

Anna Hammarström: ”Det är dåligt ledarskap som fällt Brömster – inte mediadrev eller nättroll”
Ryttarmamman Anna Hammarström riktar skarp kritik mot de uttalanden som gjorts i samband med att Ulf Brömster aviserat att han inte ställer upp för omval. Här tillsammans med sonen Ingemar som tog EM-guld i hoppning på ponny 2018. Foto: Madeleine von Koch

Själv är jag hjärtligt trött på Ulf Brömsters uttalanden i media där han sätter sig över domstolsutslag och hans feghet i att sopa missförhållanden under mattan.

Kritiken som riktas mot Brömster kommer från många av oss aktiva medlemmar som skäms för hans – och nu även för distriktordförandenas – ryggradslösa agerande där de påstår att Brömster har distriktens fulla stöd.

Har ni pratat med era medlemmar eller bara med varandra?

Jag instämmer med Jeanette Ehrnrooth (som uttalade sig i Ridsport på tisdagen, reds anm)– vi som kritiserat Brömsters agerande och brist på agerande, är inga troll utan medlemmarna som bekostar era löner och arvoden! Det stämmer inte heller att ”vi i Skåne” skulle velat ha kvar honom som distriktsordföranden säger.

Jag och många med mej i Skåne tänker att han representerar i varje fall inte oss.

Nej, ut med dessa förtroendevalda och tjänstemän som sopar sexuella trakasserier och övergrepp under mattan! Ut med en ordförande som förordar kollektiva bestraffningar, som stänger av ett helt ungdomslag utan att ha kontrollerat sanningshalten i anklagelserna och utan att motivera sitt beslut för att i nästa stund stå handfallen när den egna disciplinnämnden utrett och fastslagit grova, straffbara, överträdelser av förbundets regelverk och värdegrund.

Många med mej vill inte heller ha en ordförande som hänger visselblåsare – ni minns väl dressyrdomaren – och som i nästa stund slösar medlemmarnas pengar på att processa i åratal med kravet att förbundet skall ha rätt att bryta mot sitt eget regelverk.

Hoppas att det nu bereds plats för nytt blod och verklig förändring i ledningen så vi slipper skämmas för vårt idrottsförbund!

Anna Hammarström, ryttarmamma, entreprenör och läkare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden