Fälttävlan
16 september 2022 06:19

Fredag på VM i fälttävlan

MästerskapAndra tävlingsdagen på VM i fälttävlan fortsätter med andra halva av dressyren. Här finns allt du behöver för att hänga med under dagen.

Fredag på VM i fälttävlan
På fredagen är det dags för Frida Andersen och Box Leo att göra entré på VM-banan. Här känner det svenska VM-ekipaget på banan för första gången. Foto: Roland Thunholm

Under fredagen gör den andra halvan av startfältet på VM i fälttävlan sin dressyr, och ryttarna och deras team fortsätter att gå terrängen om och om igen. Efter torsdagens inledande dressyr leder Storbritannien både individuellt genom Laura Collett/London 52 och i lagtävlingen. Sverige ligger på en blygsam tolfte plats av de 16 lagen.  Individuellt tävlande Niklas Lindbäck/Focus Filioucus är bäste svensk efter första dagen med tiondeplats, medan lagryttarna Sofia Sjöborg är 22:a och Malin Josefsson finns på 40:e plats av de 44 ekipage som har gjort sin dressyr.

I lagtävlingen har länderna tre eller fyra ekipage i varje lag, de tre bästa resultaten räknas. Mästerskapet fortsätter sedan med terräng på lördag och banhoppning på söndag. SVT Play sänder på lördagen och söndagen. 

Vill du spana in den 5,6 km långa terrängen kan du göra det hos brittiska Horse and Hound.

Svenska ekipagens starttider, fredag

11.29 Aminda Ingulfson 
16.07 Frida Andersén 

Olivertownend2
Världsettan Oliver Townend, Storbritannien, springer upp med Ballaghmor Class med sorgbindel runt armen med anledning av brittiska drottningens död nyligen. Foto: FEI/Richard Juilliart

FEI YouTube och FEI-TV/ClipMyHorse sänder hela VM.
Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden