Hoppning
8 juli 2018 17:08

Guldreceptet: ”Skickliga ryttare, härlig stämning – och lite tur på det”

FalsterboLag-SM 2018 är klart. Premiärvinnarna Österlens RK säkrade sitt första guld och det var ett glatt gäng som mötte pressen strax efter.

Guldreceptet: ”Skickliga ryttare, härlig stämning – och lite tur på det”
Årets vinnare i lag-SM i hoppning blev Österlens RK. Nu har tio nya klubbar chansen att ta sig till final i Falsterbo nästa år. ArkivFoto: Roland Thunholm

Jubel, musik, dundrande ärevarv och hejande supportrar. Lag-SM, finalen av Folksam Elitallsvenska, blev en riktigt finalfest som i år avslutades med en avgörande omgång på den internationella hopparenan i Falsterbo.

Redan när lagens tredjeryttare var klara stod det klart att guldet gick till Österlens RK för första gången någonsin och det alltså med god marginal. I laget ingick Andrea Persson/F Las Vegas, Linnea Ericsson Carey/Contenance, Sara Molvidsson Hellström/J – Boston S.E och Shane Carey/Boomerang samt lagledarna Gitte Lindskog och Katarina Jönsson.

Omhoppningen om medaljer

IM Sportriders RF och Nääs HF hoppade om brons och silver. Silvret gick till IM Sportriders med Rasmus Nilsson/Fairytale H, Anders Wemlerth/Calinka v/d zuuthhoove, Satu Liukkonen/Diarado’s Love ELiTH och Magnus Jacobson/Meluha S samt lagledare Iwona Majewska. Uppstickarklubben är blott fyra år gammal och det var första gången i final.
– Det känns som att vi har vunnit guld, säger Satu vid prisutdelningen och fick medhåll av resten av det glada Kristianstadsgänget.

Nääs RF, som har vunnit flera gånger under årens lopp, tog brons. I laget red Wilma Jacqueline Glans/Alma A, Linn Widmark/Coleburn, Jenny Törnqvist/ Grace Graphic K, Emma Emanuelsson/Chaploon och Karin Martinsen/Quantos under ledning av  Per Arne Petersson.

Lagsm6
Silverlaget: IM Sportriders Foto: Roland Thunholm
Lagsm7
Bronslaget: Nääs HF Foto: Roland Thunholm

Lyckliga vinnare

Österlen-gänget var bubblande glada under presskonferensen, som följde strax efter deras dundrande ärevarv på den stora gräsbanan.
– Det behövs skickliga ryttare, härlig stämning – och lite tur på det, säger lagledare Gitte Lindskog om receptet bakom segern och konstaterar att allt stämde i dag.

Sara avgjorde

Även om klubben har ryttare som Peder Fredricson och Stephanie Holmén är de ofta ute på andra äventyr. Stephanie deltog i en omgång och det har varit några olika ryttare med under seriens gång.
– Även de som inte red här i dag ska få sin beskärda del. Vår lilla klubb ska också få en slant, säger Gitte om hur segerchecken på fina 200 000 kronor ska fördelas.

För vinnarlagets Sara var pressen på. När hon gick ut som lagets tredje ryttare meddelade speakern att hon kunde säkra guldet genom att vara felfri.
– Jag visste inte det innan och då blev det lite shaky, men när man väl kommer igång är man fokuserad, säger Sara som höll för pressen och satte den sista guldnollan och fick alla Österlenfans att brista ut i jubel.

Lagsmsara
Sara säkrade guldet genom sin nolla. Foto: Roland Thunholm

Laget är rörande överens om den goda stämningen och den stora glädjen det innebär att rida i lag. Linnea Ericsson Carey, som red på FHS redan 1998 och bland annat har vunnit Nations Cup med Danmark, passar på att hylla sin yngsta lagkollega under presskonferensen.
– Andrea gjorde två av sina bästa rundor någonsin, säger Linnea stolt och gör 21-åringen tårögd av glädje.

Resultat

Lagsm1
Guldtäcken på ett härligt ärevarv på stora arenan. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden