Hoppning
14 februari 2020 06:00

Hoppdirektören Roche går i pension

AvtackasFEI:s hoppansvarige John Roche, som varit engagerad i det internationella ridsportförbundet sedan 1987, tackar nu för sig och går i pension.

Hoppdirektören Roche går i pension
John Roche går banan i Falsterbo 2018. Foto: Roland Thunholm

Den irländske kaptenen John Roche red hoppning på toppnivå innan han började jobba med FEI i maj 1987. Sedan dess har han haft en nyckelroll inom det internationella ridsportförbundet – han startade sin karriär på sportavdelningen och hade från början ansvar för hoppningen, körningen och FEIs kalendarium.

Titeln som ”FEI Jumping Director” fick Roche när FEI instiftade den 2007, och han har även haft stor inverkan på världscupen och Nations Cup. FEI skriver i ett pressmeddelande att Roche bidragit till att antalet internationella hopptävlingar under dessa år ökat från 340 till nästan 1 800.

John Roche går i pension i slutet av februari, och kommer att hyllas på FEI Awards under FEI General Assembly i Johannesburg i november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden