Världen
28 juni 2021 06:20

Insamlade miljoner utdelade till drabbade av EHV-utbrottet

SmittaNu hur de pengar som samlades in via EHV Relief Fund fördelats bland dem som drabbades av det stora utbrottet av EHV-1 i våras.

Insamlade miljoner utdelade till drabbade av EHV-utbrottet
Det var under en av försäsongens hopptourer som utbrottet av den dödliga smittan tog fart. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: RBerryphoto/Istock

Det är Internationella Ridsportförbundet, FEI, som i ett pressmeddelande berättar hur medlen i EHV Relief Fund ska fördelas.

Det handlar om över 270 000 euro, ungefär 2,8 miljoner kronor, som har samlats in för att stötta ryttare som olika sätt har drabbats av det stora utbrottet av EHV-1 som började i Spanien tidigare i år.

Flera svenska team var på plats och Viktoria Sander förlorade två hästar i sjukdomen.

EHV Relief Fund är ett initiativ taget av några ridsportprofiler och som stöttats av flera internationella organisationer som FEI och Europeiska Ridsportförbundet.

Drabbade har kunnat ansöka om stöd ur fonden, och totalt har det ansökts om stöd för ungefär 3,6 miljoner kronor.  I pressmeddelandet står det att fonden täcker knappt 77 procent av de ansökta beloppen.

FEI:s president Ingmar De Vos hyllar skapandet av fonden: “Vi är glada över att ha kunnat stötta detta fantastiska initiativ. Det ekonomiska stödet till ryttare genom denna fond har varit viktigt och har visat vilken solidiaritet det finns inom ridsporten,” säger han i pressmeddelandet där alla donatorer till fonden också tackas.

Alla pengar i fonden är nu utdelade och fonden är upplöst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden