Hoppning
21 juni 2019 14:43

Lauren Hough skadad vid fall

TävlingspausLauren Hough meddelade nyligen att hon pensionerar sitt svenskfödda sto Ohlala efter en skada. Nu rapporterar den amerikanska hoppryttaren att hon själv skadat sig, och får ta en paus i tävlandet.

Lauren Hough skadad vid fall
Den amerikanska hoppryttaren Lauren Hough har skadat sig i en ridolycka (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

För svenska ridsportintresserade är Lauren Hough främst känd för sina stora framgångar med SWB-stoet Ohlala (77) (SWB sto f-04 e Orlando-Cardento, uppf Leif Nilsson), men den amerikanska hoppryttaren har deltagit vid såväl OS, VM och en lång rad världscupfinaler – främsta placeringen tog hon i Göteborg 2001 när hon kom på nionde plats med Windy Girl. 2015 ingick Lauren och Ohlala i det amerikanska laget som tog brons vid Pan American Games.

Nu blir det en paus i tävlandet för Lauren Hough. På sociala medier förklarar hon varför hon inte synts till på banorna under de senaste veckorna.
– Jag hade ett fall när min häst snubblade, skriver Lauren Hough, och tillägger att hon drog på sig några brutna revben och skadade både sin höft och sitt bäcken.

Tanken var att Luren skulle vara tillbaka på tävlingsbanorna ganska omgående, men skadan visar sig ta längre tid än hon trodde från början.
– Mitt mål är att vara tillbaka och tävla i Chantilly i juli, säger Lauren Hough.

De femstjärniga tävlingarna i franska Chantilly äger rum 11-14 juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden