Nyheter
16 juli 2018 14:02

Peter Lundström har köpt Söderstrands livsverk

Internationelle banbyggaren Peter Lundström och hans fru Caroline Lundström har köpt hopprofilen Sylve Söderstrands gård Rekasta. "Vi är jätteladdade för det här," säger Peter Lundström.

Peter Lundström har köpt Söderstrands livsverk
Så här är vi vana att se banbyggaren Peter Lundström. Nu väntar nya utmaningar för honom. Arkivbild: Roland Thunholm

Förre förbundskaptenen i hoppning, Sylve Söderstrand, har sålt sin gård Rekasta där han under tolv års tid har byggt upp en verksamhet med bland annat tävlingar, träningar och bed and breakfast.

Det är internationelle banbyggaren Peter Lundström och hans fru Caroline Lundström som har köpt bolaget som äger gården via sitt eget bolag.
– Det var egentligen inget vi hade planerat, att köpa gård. Vi är nästan grannar med Rekasta nu och trivs i området. Och verksamheten som finns där är precis det vi vill hålla på med, säger Peter Lundström. Man måste väl prova!

Lundströms har två hästar och ett större hus. Hästarna får flytta med till Rekasta och huset ska säljas. Sedan börjar ett nytt liv för paret.
– Vi planerar att driva vidare ungefär samma verksamhet som det har varit där nu, med träningar och tävlingar och bed and breakfast, säger Peter Lundström.
– Men vi ska inte ha träningar själva, vi är inga tränare utan det blir ett samarbete med några.

Lundströms skrev på pappren förra veckan.
– Vi är jätteladdade för de här och tycker det ska bli kul, även om det blir mycket som blir nytt för oss, säger Peter Lundström.

Gårdsköpet ändrar inte något i parets arbetssituation. Peter Lundström ska fortsätta bygga banor och vara konsult inom byggnation och Caroline Lundström ska fortsätta med sitt uppdrag som projektledare för Sweden International Horse Show

Lundströms kommer att ha tillträde till gården någon gång i oktober.

Läs mer om Peter Lundström

Läs mer om Rekasta och se bilder

Läs mer om Sylve Söderstrands planer efter Rekasta

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden