Hoppning
14 april 2021 06:25
Ridsportplus

Proffsgroomen flyttar: ”Skönt med ett socialt liv med rutiner”

Nytt jobbEfter åtta år som tävlingsgroom åt Douglas Lindelöw har Madelen Isaksson dragit ner på tempot och packat väskan - ny bas blir Angelica Augustsson och Marlon Zanotellis gård i Belgien, där hon ska jobba åt en norsk landslagsryttare.

Proffsgroomen flyttar: ”Skönt med ett socialt liv med rutiner”
Madelen Isaksson, här med Citti, flyttar utomlands efter åtta år hos Douglas Lindelöw. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hon har precis anlänt till sitt nya hem i Belgien när Ridsport når Madelen Isaksson. Ett par timmar har hon på sig innan det är dags för första dagen på nya jobbet.
– Jag slutade hos Douglas för en vecka sedan, så några dagars ledigt blev det, konstaterar 29-åringen.

Under åtta år har hon sett till så att Douglas Lindelöws hästar får bästa möjliga omvårdnad. Men nu var det dags för en förändring.
– Det har varit högt tempo under lång tid, så jag kände att jag ville trappa ner. Man hann inse under coronan att det var ganska bekvämt med lugn och ro, och skönt med ett socialt liv med rutiner.

Det låter som att du är i samma sits som Malin Henlöv, Peder Fredricsons hästskötare, som slutade under 2020 efter tio år på Grevlunda?
– Malin är en av mina bästa kompisar, så visst har det spelat in. Jag har ju sett hur nöjd hon är med det ”nya livet”. Nu kommer vi bo någon halvtimme ifrån varandra, berättar Madelen.

Nära till vännerna

Jobbet hos Douglas Lindelöw, och resor över hela världen, har inte bara gett erfarenhet och minnen utan även en hel del vänner – det är främst dem som nu lockat henne utomlands.
– Mitt sociala liv, de flesta av mina kompisar, bor här nere. Det, tillsammans med ett lugnare tempo, är nog det som fått mig att flytta.

Ny arbetsgivare är norska young ridern Ingrid Gjelsten, som är uppstallad hos Angelica Augustsson och Marlon Zanotelli.

Hur ser det nya upplägget ut?
– Det blir fortfarande lite tävling, men ett lugnare tempo med färre hästar. Inte lika intensivt. Det är en duktig tjej, hon hoppar på två-trestjärniga tävlingar upp till 1,50. Här nere blir det ju även betydligt närmare till tävlingarna.

Flera favoriter

Vad tar du med dig från åren med Douglas?
– Vi har ju kommit ganska långt tillsammans under de här åren, Douglas var ju etablerad redan när jag började där men det känns som om nivån har höjts. Jag värderar det väldigt högt, att ha gjort den här långa resan med en och samma person, både genom framgång och motgång och med olika hästar.

Någon tävling eller händelse som etsat sig fast?
– EM på hemmaplan, när det blev ett lagsilver, är nog det bästa minnet.

Favorithästar?
Casello, Zacramento och Cheldon. Cheldon är ju den av dem som är kvar där nu, så han var favoriten när jag lämnade.

Och vad saknar du mest?
– Det är hästarna såklart. Även om jag vet att de är i goda händer oavsett om jag är där eller inte, men man blir ju kompisar, avslutar Madelen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden