Ponny
17 december 2019 15:26

Registrera ponnyer som ska tävla internationellt

Nya reglerHar du en d-ponny som ska tävla internationellt för första gången under 2020? Då behöver du registrera ponnyn i FEI:s databas innan årsskiftet, för att slippa mäta om ponnyn enligt det internationella mätsystemet.

Registrera ponnyer som ska tävla internationellt
D-ponnyer som ska tävla internationellt under 2020 måste mätas före årsskiftet för att få sin FEI-registrering. Foto: Jeanette Flensburg

Enligt FEI:s nya regler för ponnymätning av d-ponnyer som ska tävla internationellt 2020, måste de ponnyer som tidigare inte varit registrerade hos FEI göra det senast den 31 december 2019. Registreringen görs via Svenska Ridsportförbundet, och för att det ska hinna bli administrerat och klart före årsskiftet behöver du skicka in dina uppgifter denna vecka.

Görs registreringen efter 31 december 2019 måste ponnyn mätas på en internationell mätning innan den får starta på internationell tävling.

Har du en d-ponny som redan startat internationellt behöver du i nuläget inte göra någonting för att få starta även 2020.

Så här gör du för att beställa FEI-registrering:

– Beställ registreringen i TDB
– Skicka in passkopior på framsida, infosida, härstamning, avritning och beskrivning till sport@ridsport.se.

Läs mer hos Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden