Dressyr
1 december 2021 16:41

Sverigekändis tillbaka i landet – junior tar över tyglarna

InternationelltHan har tävlats av Patrik Kittel, Malin Wahlkamp-Nilsson och Jacob Nörby Sörensen samt varit aktuell för det japanska VM-laget. Men nu är Chupa Chup AS tillbaka i Sverige och ska ridas av en juniorryttare.

Sverigekändis tillbaka i landet – junior tar över tyglarna
Mads Hendeliowitz och Chupa Chup A.S 2013, när hästen var sex år. Foto: Roland Thunholm

Chupa Chup AS (SWB val f 2007 e Sorento-Fidermark uppf O.E. Dragman) har haft en lång och krokig karriär som började när han kom till Sverige som unghäst. Under 2017 och 2018 tävlade han internationell Grand Prix.

Under unghäståren reds Chupa Chup AS bland annat av Mads Hendeliowitz innan Jacob Nörby Sörensen tog över.

Efter det har turerna fortsatt och valacken har tävlats av både Patrik Kittel och hans beridare Malin Wahlkamp-Nilsson. Valacken har också under en tid varit under japansk flagg, och tanken var att han och Yuko Kitai skulle ingå i Japans VM-lag 2018. Så blev det dock inte.

Nu berättar Eurodressage att Chupa Chup AS sedan en tid tillbaka finns i Sverige igen och han ska ridas av juniorryttaren Laura Laustsen, Gunnarlunda utanför Helsingborg. Hon tog över valacken för ungefär en månad sedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden