Avelsnyheter
7 oktober 2021 06:20

SWB Equestrian Weeks hoppvecka – detta händer på torsdagen

Breeders TrophyHoppningen har tagit över SWB Equestrian Weeks och andra tävlingsdagen är det dags för 4-åringarna att bli granskade av Henrik Ankarcrona och Jessica Kürten. Dessutom avgörs det vilka 5-åringar som kommer att testridas av Jeroen Dubbeldam – och efter det gör 7-åringarna entré. Här hittar du allt du behöver veta för att följa hoppveckan live.

SWB Equestrian Weeks hoppvecka – detta händer på torsdagen
Linn Hörnvalls hingst Lucky Larry är en av de 4-åringar som ska bedömas av Henrik Ankarcrona och Jessica Kürten. Foto: Roland Thunholm

Hoppveckans andra tävlingsdag börjar med att 4-åringarna gör entré. Startfältet bjuder på 55 hästar som bedöms av Henrik Ankarcrona och den internationella sportrepresentanten Jessica Kürten. Hästarna hoppar en bana över 1,00 meter med nio hinder och tio språng, en kombination ingår alltså.

”Banan har en linje i höger och en i vänster båge. En linje på rakt spår. Varierande antal galoppsprång mellan hindren, dock inte under fem. Första hindret ej relaterat till andra hindret. Vattenmatta tillåten.” Så står det i reglerna för 4-åringarna. Ridbarhet, teknik och förmåga bedöms sedan från 0-10,0 där tiondelar används.

Senare på dagen är det dags för 5-åringarnas andra finalomgång, där de sista agnarna ska skiljas från vetet. Samtliga hästar som genomfört finalomgång 1 med högst fyra fel får även starta andra omgången. Dessa bedöms på samma sätt som 4-åringarna och efteråt vet vi vilka tio 5-åringar som kommer att testridas av Jeroen Dubbeldam i lördagens slutfinal.

Torsdagen avslutas med 7-årschampionatet, där 15 hästar som kvalat via minst en felfri grundhoppning i 1,40, gör upp i en första runda över 1,35-hinder i två faser. Samtliga hästar som klarar sig med färre än tolv fel går vidare till andra omgången på lördag. Därefter går de 18 hästar med totalt lägst antal fel vidare till slutfinalen på söndag. Antalet finalkvalade hästar blir av naturliga skäl färre den här gången.

Preliminärt program Breeders Trophy hoppning

Torsdag 7 oktober
09.00 – Breeders Trophy 4-åringar, finalomgång I
Breeders Trophy 5-åringar, finalomgång II
SWB Championat 7-åringar, finalomgång I

Fredag 8 oktober
Breeders Trophy 6-åringar, finalomgång II
SWB Championat & Rikssto 3-åringar, slutfinal

Lördag 9 oktober
SWB Championat 7-åringar, finalomgång II
Breeders Trophy 4-åringar, consolation
Breeders Trophy 4-åringar, slutfinal
Breeders Trophy 5-åringar, consolation
Breeders Trophy 5-åringar, slutfinal med testridning

Söndag 10 oktober
Breeders Trophy 6-åringar, consolation
Breeders Trophy 6-åringar, slutfinal
SWB Championat 7-åringar, consolation
SWB Championat 7-åringar, slutfinal

Start- och resultatlistor
Livesändningar via SWB:s hemsida (pay per view)
Kval- och finalregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden