Hoppning
9 februari 08:58

SWB-stjärnan Main Road är död

InternationelltSWB-valacken Main Road, som har tävlats med framgång av Irlands Shane Sweetnam, har dött hastigt och oväntat.

SWB-stjärnan Main Road är död
Shane Sweetnam och Main Road vid tävlingar i Bridgehamptons, New York. Foto: The Hampton Classic

Shane Sweetnam berättar om dödfallet på sociala medier. ”Jag är förkrossad över att behöva dela nyheten att Main Road dog oväntat i kväll i sin box under tävlingen,” skriver hoppryttaren som var på tävlingarna i Wellington, Florida, tidigt i morse.

Main Road (SWB val f 2008,e Heartbeat-Irco Marco, uppf Marina Björkman, äg Sweet Oak Farm & Seabrrok LLC) och Shane Sweetnam har haft många internationella framgångar tillsammans ända upp till femstjärnig nivå. Valacken köptes in som föl in av Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson och tävlades av Stephanie Holmén i början av sin karriär.

”Han var den lilla hästen med det stora hjärtat och en ännu större personlighet. Han var en fajter, en vinnare och en stjärna. Mister kommer att bli saknas av alla.” skriver Shane Sweetnaam.
”Vi är chockade och obeskrivligt ledsna.”

Läs reportaget om Main Roads uppfödare Marina Björkman.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-