Dressyr
23 maj 2017 20:07

Emelie Brolin drabbad av ny olycka

Det är inte många veckor sedan som Emelie Brolin äntligen var tillbaka i sadeln efter den senaste olyckan. Nu har hon drabbats av ännu ett bakslag - den här gången är det Briman som är ordinerad total stillhet i tre månader.

Emelie Brolin drabbad av ny olycka
Ännu ett bakslag för Emelie Brolin. Briman är ordinerad total stillhet i tre månader (arkivbild)

Emelie Brolin har de senaste åren drabbats av en lång rad olyckor. Tidningen Ridsport har rapporterat om en spark i ansiktet 2014, följt av näsoperation, avsparkad arm och en avfallning som slutade med blödningar i lungorna. I början av maj kunde vi skriva om att hon äntligen var tillbaka i sadeln på Briman (SWB val f-01 e Briar-Martini, uppf Lennart Mattsson) och tog hem en seger i Grand Prix Special. Målet var att kunna rida SM på Briman, berättade Emelie då för Ridsport.

Nu har hon drabbats av ett nytt bakslag. Briman är ordinerad total stillhet och boxvila i tre månader. Detta efter att man upptäckt en spricka i hästens sittbensknöl. Emelie berättar för Ridsport att hon kände att något var fel med Briman vid helgens tävlingar i Norge.
– I första klassen kändes han konstig och ville inte piaffa, men det är svårt att veta med hästar vad det kan vara som är fel, säger Emelie.
– I küren sade han upp sig helt och ville inte mer.
Vad det riktigt kunde vara visste inte Emelie, annat än att något inte riktigt stämde.

Emelie berättar att Briman har haft en liten ojämnhet bak på rumpan efter att ha halkat, men han har inte gått ojämt eller visat smärta.
– Han har jobbat på som vanligt.
Väl hemma från tävlingarna i Norge undersöktes Briman på klinik. Vid böjprov visade han tydligt att han hade ont, och sedan kunde man med ultraljud upptäcka sprickan på sittbensknölen.
– Vi hade ändå tur för det var ingen lång spricka, säger Emelie och berättar att konvalecensen hade kunnat vara ännu längre.

Nu blir det total stillhet med boxvila i tre månader. Säsongen är helt borta, men Emelie förklarar att hon ändå inte kan tänka på något tävlande just nu. Det viktigaste är att Briman blir bra.
– Jag blir så ledsen för hästens skull, han är en så aktiv häst och det är hjärtskärande att han inte ska kunna röra sig. 
Emelie ska ordna en sjukhage ute så Briman i alla fall kan vara ute under sommaren.
– Sedan blir det mycket gräs och pyssel.

Briman har gått med sprickan ett tag utan att den märkts. Att han reagerade på den efter resan till Norge berodde antagligen att han blev stående på transporten längre än normalt efter att de råkade ut för en däckexplosion på vägen.
– Han har stått och parerat länge på bilen och det har varit jobbigare för honom att resa än att bli riden, tror Emelie.

Trots alla olyckor som drabbar Emelie säger hon att hon ändå är vid gott mod.
– Vi har kommit igen förut.
Målet är att Briman ska kunna gå i hage igen innan sommaren är slut.

Foto toppbilden: Mikael Persson, MiP Media

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden