Avelsnyheter
1 mars 2022 13:00
Ridsportplus

3-åringarnas första hoppshow

Bruksprovet 2022Nu har bruksprovets yngsta hopphingstar visat sig över hinder för första gången vid årets bruksprov. En del kom in med stort självförtroende, andra var mer försiktiga.

3-åringarnas första hoppshow
Try Me-K van Kattenheye visade sin kapacitet, Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

När de 3-åriga hopphingstarna gjorde sin löshoppning på tisdagens förmiddag var Ike-sonen Amorinas Booomerang först ut.

Han visade spänst och ryggaktivitet men också en väldig försiktighet. Efter att ha fryst till i ett par språng såg han ut att tappa lite gnista och självförtroende.

Unique Ice T verkade trivas med hindren. Crusader Ice-avkomman hade lite för bråttom i början, men det straffade sig med ett islag. Men skäcken rättade sig fint efter sitt misstag och såg ut att börja tänka till och tog sig an hindren mer sansat och balanserat efter det. Le Étoile visade en väldigt naturlig hoppning och fick uppgiften att se enkel ut. Big Star-sonen var försiktig, utan att bli överdrivet försiktig och använde sin kropp trevligt med en härlig språngkurva.

Kraft och tryck

Dominique, e Diarado, hade kraft, tryck och kvickhet i sin hoppning. Då och då fick han lite för bråttom, men detta kompenserades delvis med riktigt snabba reflexer.

Chapeau TN-sonen Otto M såg ut att trivas med uppgiften och framkallade skratt när han tog ett litet extraskutt över avspärrningarna in ett hörn som inte ingick i själva löshoppningsbanan. Men överlag gav han ett klokt intryck och hoppade väl på ett naturligt sätt, till synes utan någon större ansträngning.

Amorinas Booomerang
Amorinas Booomerang tog i lite väl mycket på tisdagen, men får flera chanser att visa vad han går för under bruksprovsveckan. Foto: Roland Thunholm
Unique Ice T
Unique Ice T. Foto: Roland Thunholm
Domonique
Dominique. Foto

Dominique

Ottom
Otto M fick hoppningen att se enkel ut. Foto: Roland Thunholm
Tryme2
Try Me-K van Kattenheye. Foto: Roland Thunholm
Galero Asp (swb)
Galero Asp. Foto: Roland Thunholm
Ojay
Ojay var den förste hingsten som fick spontana applåder under tisdagen. Foto: Roland Thunholm
Ontario Es1
Ontario ES. Foto: Roland Thunholm
Ontario2
Ontario ES använde både knopp och kropp på ett trevligt sätt över hinder. Foto: Roland Thunholm
Cortez De Merignat
Cortez de Merignat. Foto: Roland Thunholm
Janeiro De Bieville
Janeiro de Bieville. Foto: Roland Thunholm
Blue Devil
Blue Devil var sist ut av de 3-åriga hopphingstarna. Foto: Roland Thunholm

Try Me-K van Kattenheyee, e Prestige van het Kluizebos, visade en lätthet i kroppen, kombinerat med stor spänst. Fuxen visade också prov på stor kapacitet och ett gott självförtroende.

Gamelus R-avkomman Galero Asp var lite blyg till att börja med, men kom i gång och visade bland annat fin benteknik.

Ojay, e Jardonnay VDL, lämnade marken med ett härligt tryck och såg ut att ha stor kapacitet, dock med lite ojämn kvalitet när det gäller tekniken.

Ontario ES, e Kashmir van’t Schuttershof, kom in med stort självförtroende utan att vara övermodig. Han använde både sitt huvud och sin kropp klokt innan och över hinder, och såg ut att ha lätt för att hoppa.

Ojämn teknik

Comthago VDL-sonen Cortez de Merignat visade en hel del  hoppförmåga, men var för dagen lite ojämn både när det gäller sin framåtbjudning och teknik.

Janeiro de Bieville var näst sist bland de 3-åriga hopphingstarna. Balou du Rouet-sonen visade kvicka fötter, men verkade inte helt bekväm med situationen, denna andra dag på bruksprovet.

Blue Devil, e Chess Cor, var rädd om sig på ett trevligt och klokt sätt och visade fin teknik, men kunde ha tagit för sig lite bättre.

Avelsvärderingsnämnden, som bedömer hingstarna, består av Christina Olsson, Bo Jenå, Hella Kuntz, Mikael Nolin och Pieter Kersten.

Start- och resultatlistor

Bruksprovskatalogen

Hela bruksprovet går att följa via Equisport (betalkanal)

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om bruksprovet 2022 (33)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden