Avelsnyheter, Ridsport Play
5 mars 2022 12:30
Ridsportplus

Mattias Jansson meste hingstvisaren

Bruksprovet 2022Han har ridit VM, massor av internationella tävlingar och olika unghästarrangemang i Sverige. Den här veckan har Mattias Jansson visat fem gångartshingstar på bruksprovet på Strömsholm och med har han flest hingstar på gångartsdelen. "Jag vet faktiskt inte hur många hingstar jag har tagit fram till godkännande," säger ryttaren i en filmad intervju som du kan se här.

Mattias Jansson meste hingstvisaren
Mattias Jansson tar en paus mellan visningarna av hingstar på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Han har varit baserad hos holländska stjärnan Anky van Grunsven och för 20 år sedan red han VM i spanska Jerez med Morell.

Efter det har Mattias Jansson haft en lång internationell karriär med bland annat hästarna Brisbane, Tsarevitj och Dalwhinnie.

Den internationella karriären med tävlande i Grand Prix är inte över för 47-åringen som har sin bas och verksamhet nära Flyinge.

För den svenska publiken är han kanske främst känd för sitt ständiga deltagande som visare på bruksprovet. I år visar Mattias Jansson fem gångartshingstar.

 

I den filmade intervjun nedan berättar han bland annat om sina erfarenheter från de ungefär 20 år han har ridit bruksprov och berättar om sin favorit från dem.

Mattias Jansson-diamond Heart 1 220302 Rt
Mattias Jansson och Diamond Heart E vid bruksprovet på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

De fem hingstarna som Mattias Jansson visar på årets bruksprov är Diamond Heart E, Blackmail E och Set The World on Fire GJ, Salvatore Ferragamo och BäckaLyckans Diamant. 

 

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om bruksprovet 2022 (33)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden