Sverige
14 december 2017 10:09

Chokladbollsföretag betalar ryttares böter

BöterNyligen dömdes en ryttare till böter av Disciplinnämnden enligt förbundets antidopingregler efter att hästen druckit vatten ur en behållare där chokladbollar förvarats. Nu vill en chokladbollstillverkare betala boten.

Chokladbollsföretag betalar ryttares böter
Bakverk passar bättre i människomagar, åtminstone om de innehåller ämnen som kan klassas som dopning. Arkivbild: Istock Photo

Som Ridsport tidigare har berättat ska en ryttare betala 1 000 kronor i böter efter ett beslut i Disciplinnämnden. Det hela började med att hästen testades positivt för koffein och teofyllin vid en tävling. Ryttarens förklaring är att denna under tävlingsdagen hade förvarat kaffe och chokladbollar i en behållare som hästen sedan druckit vatten ur, och Disciplinnämnden fann förklaringen sannolik.

Nu kommer hjälp från oväntat håll. Även om det inte står i beslutet var chokladbollarna är gjorda erbjuder sig en tillverkare att betala ryttarens böter. I sitt pressmeddelande skriver de att de ”tycker att detta är mycket olyckligt och vill härmed erbjuda ryttaren ersättning motsvarande det utfärdade bötesbeloppet. Djur ska inte konsumera våra produkter”. De konstaterar slutligen att deras chokladbollar ”ska in i munnen och inte i mulen”.

Ryttaren uppmanas kontakta Delicato via mail.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden