Sverige
27 december 2011 13:17

Slarvig översättning bakom logotypefadäsen

Ŗversättningsfel. Det är Svenska ridsportförbundets förklaring till förvirringen och alla upprörda känslor kring reglerna om logotyper med mera på ridutrustning. Nu ber förbundet om ursäkt för sin otydliga information.

”Moment 151 i TR I ang sponsorskap och reklam har förtydligats i det Tävlingsreglemente som gäller för 2012. I processen att överföra de internationella reglerna till TR har det blivit några översättningsfel som skapat förvirring, och skrivningen i TR vad gäller utrustning behöver förtydligas.” Så står det på Svenska ridsportförbundets hemsida nu.

Det var dagen före julafton som tidningenridsport.se publicerade vad som står i TR för 2012 om bland annat restriktioner för märken och logotyper på kläder och hästutrustning i samband med tävling. Publiceringen förde med sig en livlig debatt och det startades en namninsamling på internet som snabbt fick över 3 300 underskrifter.

Under helgen har den sida där reglerna stod tagits bort från ridsportförbundets hemsida, och det utlovades under gårdagen en förklaring. Enligt denna handlar det inte om några nya regler, utan förtydligande av tidigare regler i samband med en anpassning till Internationella ridsportförbundets reglemente. När detta skulle översättas har en del blivit fel, till exempel har tävlingsarena i bland blivit tävlingsområde. 

Läs Svenska ridsportförbundets förklaring här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden