Dressyr
28 december 2019 09:42

Soega hemma igen

TillfrisknandeDenise Ljungkvist drabbades i oktober av ett hårt slag när hennes älskade Soega blev akut buköppnad. Nu är dressyrstjärnan hemma igen efter flera veckor på djursjukhuset. Om Soega kommer tillbaka till tävlingsbanorna är för tidigt att säga, men ryttaren är försiktigt hoppfull.

Soega hemma igen
Soega och Denise Ljungkvist en månad innan Soega blev akut sjuk. Foto: Privat

Det är Denise Ljungkvist själv som skriver om den glada nyheten på Instagram – Soega är hemma igen efter flera veckor på djursjukhuset och är ”väldigt pigg och glad”.

Många har undrat, skriver Denise Ljungkvist vidare, men hon har valt att inte gå ut med något ”då läget har varit väldigt osäkert om hon skulle klara sig eller inte”.

Det var i samband med den stora dressyrhelgen i Linköping i oktober som Soega plötsligt blev dålig och fick köras till Helsingborgs djursjukhus. Där buköppnades hon akut på grund av att hennes tarmar hade kommit i kläm.

Denise Ljungkvist Soega-8423
Soega och Denise Ljungkvist. Foto: Pernilla Hägg

”Efter det drabbades hon av flera svåra komplikationer”, skriver Denise Ljungkvist och tillägger att ”Soega har varit otroligt stark och kämpat för att bli frisk”.

Denise Ljungkvist skriver avslutningsvis:
”Det är en lång väg kvar och vi vet fortfarande inte om vi någonsin kommer komma tillbaka till tävlingsbanorna igen. Det viktigaste är att Soe är hemma och att hon nu mår bättre. Detta har varit och är otroligt tufft då Soe betyder enormt mycket för mig och vi har gjort en fantastisk resa och karriär tillsammans.”

”Jag är tacksam för alla fina och stöttande meddelanden jag fått under tiden även fast jag inte har kunnat svara er alla. Stort tack till djursjukhuset i Helsingborg som gjort allt för min bästa vän. Nu håller vi tummarna för att den fortsatta återhämtningen ska gå bra för Soega.”

Denise Ljungkvist har själv tagit det egensinniga stoet från vild 5-åring till bland annat seger i Falsterbos trestjärniga Grand Prix i somras.

”Jag drömmer om OS”, berättade Denise Ljungkvist nyligen för Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden