Nyheter
20 april 2018 22:11

Henrik Lannér överraskades med favoritträning: ”Bästa möjliga present”

TopptränareFör dryga 30 år sedan jobbade Henrik Lannér hos Nelson Pessoa. Nu har Henrik just fyllt 50 och han överraskades med en prima present i form av träning för sin stora favorit i dagarna tre.

Henrik Lannér överraskades med favoritträning: ”Bästa möjliga present”
Nelson Pessoa och Henrik Lannér efter två av tre dagars träning i Södertälje. Foto: Privat

Precis som Ridsport har berättat håller legendaren Nelson Pessoa träningar i Södertälje den här veckan (läs mer i artikeln här). Två av tre dagar är gjorda och en av de nöjda eleverna är OS-meriterade Henrik Lannér. Han fyllde 50 för en vecka sedan och överraskades då av sina föräldrar och fru Sofia med en present i form av ett kärt återseende.

Han skojar om att det var sisådär 100 (egentligen runt 32) år sedan han arbetade hos Nelson Pessoa. Sedan fortsatte han att träna för hoppgurun när möjlighet fanns under åren utomlands.
– Jag har tränat för många av världens bästa, men för mig är Nelson nummer ett. Jag har berättat många gånger för familjen hur fantastisk han är och det här var bästa möjliga present, säger Henrik.

Hur har träningarna varit hittills?
– Otroligt bra, naturligtvis. Det är precis likadant som förr. Trender kommer och går, men genuin kunskap som den här består, säger Henrik.

Två av tre dagar har passerat. Har du fått mycket att ta med dig hem?
– Oh ja. Jag har hört mycket innan och det är mycket basics, men man blir snabbt hemmablind. Han trycker på precis rätt punkter – superbra.

Vad är det du gillar med Nelson Pessoas träningar?
– För mig är han den ultimata hästkarlen. Han har en otrolig känsla för hästen, att sätta hästen i balans, att få den att svara för hjälperna… Därpå är han otrolig på att få ryttare att utföra det. Han var den ultimata hästkarlen som ryttare och är det minst lika bra som tränare och coach.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden