Dressyr
3 juni 08:40
Ridsportplus

”Utesäsongen i Florida har gett mig rutin”

Trygg av tävlingCaroline Darcourt har gjort en comeback in i internationell hetluft under vintersäsongen med en plats i A-truppen som bekräftelse. Målet på SM är solklart: Ta sig till final!
"Förra året gick det inget vidare men i år så är Lord Django och jag bättre på plats", konstaterar hon.

”Utesäsongen i Florida har gett mig rutin”
Caroline Darcourt har klivit upp i landslagets A-trupp Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Efter en fin insats i Nations Cup starten i franska Compiègne pekar formkurvan uppåt för Caroline Darcourt, till vardags beridare på Lövsta Stuteri. Under Strömsholmsdagarna har hon två hästar till start. Unga talangen Bournonville (DWB valack br f -13 e Bon Bravour u  Lilja e Loudini uppf  Lillian och Carl Erik Jensen äg Lövsta stuteri AB) går i Lövsta future Challenge för att skaffa sig rutin. I fredagens Intermediaire II vann de på 73,186 procent.

Hennes SM-kandidat heter Lord Django ( valack br f -10 e Stalypso u  Lona e Londonderry uppf  Hermann Heeren äg Lövsta stuteri AB) och under fredagens kval tog de en fjärdeplats på 70,152 procent.

Fin start på meetinget

– Jag tycker att vi en bra start jag och ”Bono” som Bournonville kallas hemma. Han är så talangfull och jag känner mig otroligt lyckligt lottad som får rida honom. Idag testade vi lite annorlunda grepp på framridningen och det fungerade fint. I Florida tävlade vi ute hela tiden och det verkar passa honom bra. Jag känner stort ansvar för att ge honom rutin på ett bra sätt, kommenterar Caroline Darcourt,

Caroline Darcourt-boumonville 6 230602 Rt
Caroline Darcourt med Boumonville Foto: Roland Thunholm

– Lord Django är jag jättenöjd med. Med honom är målet att rida jämna rundor, hålla oss på en nivå och klättra vidare uppåt i resultaten. Han känns trygg på banan på ett annat sätt än tidigare, han går in och gör sitt jobb enklare. Förra året på SM kom vi inte ens vidare till küren så det här känns jättekul, berättar Caroline.

– Det lossnade verkligen för oss i Florida under vintern. Louise ”Lussan” Nathorst kom över och gav mig några välriktade tips och då föll flera bitar på plats, konstaterar hon.

Caroline Darcourt-lord Django 4 230602 Rt
Caroline Darcourt med Lord Django Foto: Roland Thunholm

Tävlingsrutin gör stor skillnad

–I Florida tävlade vi hela tiden och den rutinen ger så mycket, stora tävlingar och vanan ger en helt annan trygghet i grunden. Tävlingsrutin i Grand Prix är lite av en färskvara, det är några år sedan jag tävlade internationellt så det märktes. Att ligga steget före hela tiden kräver träning, Florida i ryggen känns tryggt. Jag är lite förvånad och väldigt glad att jag kom med i A-truppen. Nations Cup i Frankrike med lagkamraterna var en stor inspiration, och att sedan få se alla de riktigt bra ryttarna rida blir ännu bättre, du skärper till dig själv i en sådan omgivning, konstaterar hon.

Sommardrömmar

Precis som många andra drömmer Caroline Darcourt om att få starta i Aachen. Vilka som får åka till de två Nations Cup tävlingarna i Rotterdam och Aachen beslutas en bit efter SM och förbundskapten Bo Jenå lägger det pusslet tillsammans med ryttarna.
– Jag är glad att vara påtänkt till båda tävlingarna, sen vill nog alla kunna säga att de har ridit i Aachen innan man sitter av, konstaterar Caroline Darcourt som äntligen är SM-finalist igen.

Caroline Darcourt-lord Django 6 230602 Rt
Caroline Darcourt med Lord Django Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om SM i dressyr 2023 (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden