Avelsnyheter, Dressyr
2 oktober 2022 14:41

Fontanell höll hela vägen – vann Breeders för 7-åringar

Breeders TrophyTillsammans med Anita Roslund i sadeln vann han kvalet – och när det var dags för final var det heller ingen som kunde slå honom. På söndagen toppade Fontanell Breeders Trophy för 7-åringar.

Fontanell höll hela vägen – vann Breeders för 7-åringar
Fontanell med Anita Roslund i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Sista dagen på Flyinge blev det till slut kvalsegraren Fontanell (SWB val f-15 e Fürstenball-Ampere, uppf Lena Nyström, äg Anita Roslund) som avgick med segern i Breeders Trophy för 7-åringar. Tillsammans med Anita Roslund fick den mörkbruna valacken 80,372 procent med 9,3 för galoppen och 9,2 poäng för framtidsutsikter.

Kvaltvåan Dantes Vincero GJ (SWB hingst f-15 e Dante Weltino OLD -Chapman, uppf/äg Gustaf Johansson) höll också ställningarna och blev tvåa tillsammans med Minna Telde. Ekipaget red ihop 77,615 procent med som högst 9 för traven och 8,8 poäng för galoppen. Dantes Vincero GJ vann samtidigt SWB Stallion Trophy för 7-åriga hingstar.

Trea blev Benito SC (SWB val f-15 e Benetton Dream FRH-Troll, uppf Carina Edin och Stiven Wiklund, äg Maria Eriksson) som gjorde en uppryckning från kvalet där han blev åtta med Maria Eriksson i sadeln. Ekipaget slutade på 76,115 procent med som högst 8,6 för galoppen och 8,3 för traven.

Resultatlista 7-åringar final

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Breeders dressyrvecka (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden