Avelsnyheter, Dressyr
1 oktober 2022 16:36
Ridsportplus

Buskhagas Ramayana fortsätter leverera: ”Som en dröm”

Breeders TrophySeger i Falsterbo, deltagande i UVM och seger i Breeders för 5-åriga dressyrhästar i Flyinge på lördagen. Buskhagas Ramayana har visat framhovarna tillsammans med Linnea Holmgren under 2022. "Det är extra kul just för att vi har fött upp honom själva," säger den 21-åriga ryttaren.

Buskhagas Ramayana fortsätter leverera: ”Som en dröm”
Trea förra året, segrare i år. Linnea Holmgren och Buskhagas Ramayana klättrar uppåt i resultatlistorna på Breeders. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var 15 hästar som gjorde upp i 5-åringarnas final på lördagen och segern gick till Linnéa Holmgren med familjeuppfödningen Buskhagas Ramayana (SWB val f 2017, e Revolution u Beverly Beach e Del Piero, uppf/äg Stall Buskhaga och Malin Holmgren).
  – Det har varit ett helt galet år, men det är bara att försöka njuta och hänga med, säger Linnea Holmgren.

  Jag njuter av varje ridpass med honom. Linnea Holmgren.

  – Det är extra kul just för att vi har fött upp honom själva, fortsätter hon.

  Segerekipaget fick domarna att utbrista wow flera gånger om. Och det var framförallt i den bäriga galoppen i uppförsbacke som fick domarna att bli alldeles saliga.

  Det blev 9,5 för galoppen som högsta delbetyg, men även över nio för både skritten och framtidsutsikter, totalt 90,4 procent.

  Mjuk och rörlig

  Mjuke och rörlige Buskhagas Ramayana blev trea i Breeders förra året, vann i Falsterbo både 2021 och 2022 samt var första utanför final på unghäst-VM för några veckor sedan. Dessutom har Linnea Holmgren hunnit med att rida YREM med sin andra häst, QC Sir Dennis.
  – Det är som att jag lever i en dröm, säger ryttaren som bor med sin familj utanför Karlstad.

  Linnéa Holmgren gör sitt sista år som YR i år och satsar mot U25-klasserna med Dennis. För Breedersvinnaren blir det först lite vila och sedan är det dags att ta tag i det där med galoppombyten inför 6-årssäsongen. Ryttaren döljer inte att den 5-åriga Breedersvinnaren är till salu.

  Alla till salu

  –  Så är det, alla hästar är till salu om rätt bud kommer. Men än har det inte gjort det. Och jag njuter av varje ridpass med honom.

  Emmylou
  Emmylou och Mikaela Alderin. Foto: Roland Thunholm
  0r6a0575
  Linnéa Holmgren och Buskhagas Ramayana tog ledningen och behöll den i 5-åringarnas final. Foto: Roland Thunholm
  Mia Runesson-glasgow 2 220929 Rt
  Mia Runesson och Glasgow. Foto: Roland Thunholm

  När UVM-ekipaget Mikaela Alderin var klar med Emmylou (SWB sto f  2017 e Fürstenball-Emmerton, uppf/äg Hans Danielsson) som sjätte ekipaget i startfältet tog domarna till de lite högre siffrorna för första gången. Det blev bland annat 8,8 för både skritt och framtidsutsikter och totalt 86,4 procent. Det skulle till slut visa sig räcka till en andra plats.

  Hingst blev trea

  Mia Runesson och bruksprovsvinnaren Glasgow (SWB hingst f 2017 e Grand Galaxy Win-Figaro R, uppf Gränsbo Stuteri, äg Per Runesson) tog hand om tredjeplatsen med totalt 85,2 procent. Högsta delbetyg blev 8,7 för traven.

  Flow (SWB sto f 2017 e Mr Vain GJ-Figaro R, uppf/äg Camilla Johansson) bjöd på just en fint flyt med mjukhet genom kroppen. Här blev det 8,7 för galoppen som högsta delbetyg och ekipaget gick in på en andra plats när tio ekipage hade gjort sitt. Ryttare var Jessie Johansson och till slut blev det en femteplats för ekipaget, närmast efter Emma Jönsson/Gosling (SWB val f 2017 e Gammelenggårds Zappa-Weltmeyer, uppf Ann-Kristin Karlsson, äg Särö Stable).

  Tidigare Kungakannavinnaren Bergsjöholms Barletta fanns också med i startfältet. Hon fick 8,8 för sin fina, spänstiga och avspända trav, men en lite svagare skritt drog ner stoets totalpoäng som blev 76,2.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt från Breeders dressyrvecka (17)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden