Hoppning
5 april 2023 09:00

Henrik von Eckermann fortsatt världsetta

VärldstoppenIngen kan än så länge rå på Sveriges trippla guldmedaljör Henrik von Eckermann, som fortsatt håller greppet om världstoppen.

Henrik von Eckermann fortsatt världsetta
Henrik von Eckermann och King Edward värmer upp inför världscupfinalen i Omaha. Foto: Kim C Lundin

Henrik von Eckermann fortsätter att hålla ställningarna som världsetta för nionde månaden i rad. Tidigare världsettan Martin Fuchs, som Henrik petade ner han tog över ledarpositionen, har åkt ner från andra till tredje plats. Ny världstvåa är en av världens absolut snabbaste ryttare, fransmannen Julien Epaillard.

Irländaren Shane Sweetnam, som ingick i det vinnande EM-laget 2017, har tagit klivet upp bland topp tio. Från plats 14 till åttonde plats. Även fransmannen Simon Delestre är tillbaka bland de tio bästa med ett kliv från tolfte till nionde plats. Nästa svensk på rankning är Peder Fredricson på plats 28, följt av Malin Baryard Johnsson på plats 55.

Hela världsrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Historisk bragd av Henrik von Eckermann (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden