Hoppning
9 december 2022 23:03

Henrik von Eckermann Top 10-segrare – Peder Fredricson trea

Rolex Top 10Kampen mellan de tio bästa ryttarna i världen slutade med seger till Henrik von Eckermann – och en tredjeplats till Peder Fredricson.

Henrik von Eckermann Top 10-segrare – Peder Fredricson trea
King Edward och Henrik von Eckermann har inte rivit en bom under varken OS eller VM. Nu har de även tagit hem Top 10-finalen felfritt. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Efter en utmanande första runda stod fyra av ryttarna på noll fel i Rolex Top 10-finalen i Genève. En av dessa var Henrik von Eckermann medan Peder Fredricson var bästa ryttare utanför nollfelarna med sitt enda tidsfel.

Det hela slutade med seger till den svenska världsettan och guldhästen King Edward med Peder Fredricson och Catch Me Not S på tredje plats. Tvåa blev fransmannen Simon Delestre med Cayman Jolly Jumper.
– Det är helt obegripligt, jag trodde att jag hade tappat det mot sista hindret, sa Henrik von Eckermann som även tackade Schweiz för både fru och häst i segerintervjun.

Nära 1,8 miljoner kronor gav segern i prispengar. Cirka 830 000 kronor gick till trean.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Historisk bragd av Henrik von Eckermann (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden