Hoppning
9 april 06:32

Henrik von Eckermann vann världscupfinalen

VärldscupfinalOS-guld, dubbla VM-guld, världsetta. Och nu seger i världscupfinalen. Henrik von Eckermann och King Edward fortsätter att leverera.

Henrik von Eckermann vann världscupfinalen
Henrik von Eckermann är den första svenske hoppryttaren som får höja segerpokalen efter en världscupfinal. Foto: Kim C Lundin

Henrik von Eckermann och King Edward  (BWP val f 2010 e Edward 28-Feo, uppf Wim Impens, äg Dufour Stables AG/Henrik von Eckermann) har lagt till ännu ett kapitel i ridsportens historiebok.

Vi hoppade tre hinder på framhoppningen och sen gick vi in. Han hoppade helt otroligt.

Henrik von Eckermann.

Under natten mot påskdagen, svensk tid, vann ekipaget världscupfinalen i Omaha, USA. Detta efter 4+0 fel i tredje finalrundan och 5 fel totalt under meetinget.

– Otroligt, jag kan inte ens sätta ord på det. Det har varit lite upp och ner under veckan. I fredags när jag hade ett ner var jag besviken, men samtidigt tänkte jag att han inte behövde gå omhoppning och det var vara ett fel som skilde så det var inte så dåligt, säger Henrik von Eckermann till arrangören efter sin seger.

”Väldigt pigg”

– Han kändes väldigt pigg när han kom ut i dag. Ett ner i första rundan men han kändes fantastisk. Inför andra rundan sa vi att nu måste vi bara lita på honom. Han är i superform. Vi hoppade tre hinder på framhoppningen och sen gick vi in. Han hoppade helt otroligt.

Nederländernas Harrie Smolders/Monaco N.O.P. blev tvåa och USA:s Hunter Holloway/Pepita Con Spita trea.

Finalens andra svenska deltagare, Wilma Hellström/Cicci BJN, slutade på 14:e plats totalt efter 4+4 fel i den avslutande hoppningen.

Kolla in film från den avgörande finalrundan.

Mer bilder och citat från finalfesten.

Totalställning
Resultat, tredje finalrundan
Tidsprogram, upplägg och regler
På SVT Play går det att se klassen i efterhand. SVT1 sänder klassen i repris klockan 8 på söndagens morgon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Historisk bragd av Henrik von Eckermann (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden