Hoppning
7 april 07:16

Henrik von Eckermann tappade ledning efter tuff andra omgång

VärldscupfinalHenrik von Eckermann och King Edward ligger inte längre i ledning i världscupfinalen. Ekipaget tappade i den tuffa andra rundan som reds under natten till fredag.

Henrik von Eckermann tappade ledning efter tuff andra omgång
Det blev ett nedslag för regerande världsmästarna. Foto: Kim C Lundin

Henrik von Eckermann och King Edward  (BWP val f 2010 e Edward 28-Feo, uppf Wim Impens, äg Dufour Stables AG/Henrik von Eckermann) gick ut sist i startfältet världscupfinalens andra omgång, detta efter att ekipaget tog ledningen efter första rundan.

Det kommer inte att ligga i mina händer tyvärr, som jag hade velat, men med två nollor på lördag så kan det nog ändå se väldigt bra ut.

Henrik von Eckermann.

Det såg bra ut länge, men så föll hinder nummer nio, ett räcke ur sväng. Men det var många andra ekipaget som hade det tufft på banbyggare Bernardo Costa Cabrals bana. Storfavoriterna som rev bort sig var bland annat Scott Brash, McLain Ward och Daniel Deusser.

– Tyvärr ett nedslag, men han kändes faktiskt bättre idag än vad han gjorde igår. Även om vi hade ett nedslag. I går var jag i två gånger och bommarna låg kvar. Idag var jag i en gång och den bommen trillade tyvärr., säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Snabb tid

Med en riktigt snabb tid blev det svenska ekipaget till slut tia i klassen som snabbaste av dem med 4 fel. När totalställningen räknas samman totalt och placeringar räknats om till antal fel ligger Henrik von Eckermann och King Edward trea, endast ett fel bakom Andreas Schou, Danmark, och Pius Schwizer, Schweiz, som delar ledningen på noll fel.

– Det kommer att vara väldigt tight inför lördagen. Ingenting är helt förlorat ännu. Det kommer inte att ligga i mina händer tyvärr, som jag hade velat, men med två nollor på lördag så kan det nog ändå se väldigt bra ut. Vi får hålla hoppet uppe och koncentrera oss på lördag. fortsätter Henrik von Eckermann.

Cicci Bjn
Wilma Hellström och Cicci BJN i världscupfinalens andra runda. Foto: Kim C Lundin

Även Wilma Hellström hade en bra känsla när hon lotsade Cicci BJN runt utmaningen. Men 12 fel var inte vad hon hade räknat med i en ritt som länge såg ut att gå mot felfritt.
– Jag är besviken såklart. Det var inte alls det resultat jag hade önskat idag. Cicci kändes faktiskt väldigt fin, säger hon till SvRF direkt efter ritten.

Nian först

Även för Wilma och Cicci var det hinder nio som revs först.
– Kanske att jag tänkte lite för mycket framåt över räcket. Jag måste titta på filmen några fler gånger. Men hon kändes verkligen superfin. Hon gav väldigt bra hoppning. Jag är ändå glad över att Cicci känns så bra. Det är små marginaler. Vi kan bara göra det bättre på lördag.

Natten mot söndag, svensk tid, avgörs världscupfinalen i hoppning. De 30 bästa ryttarna efter de två första omgångarna får starta i finalrunda A. Därefter startar de 20 bästa totalt i finalrunda B

SVT 1 sänder en repris av nattens tidshoppning klockan 10.20-13.25 fredag förmiddag.

Resultat

Ställning i världscupfinalen efter omg 1 + 2:

1) Pius Schwizer, Schweiz 0 fel
1) Andreas Schou, Danmark 0 fel
3) Henrik von Eckermann, Sverige 1 fel
12) Wilma Hellström, Sverige 11 fel.

Totalställning

Tidsprogram, upplägg och regler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Historisk bragd av Henrik von Eckermann (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden