Hoppning
7 december 2022 08:44

Henrik von Eckermann kvar i världstoppen

VärldsrankningenSverige har fortsatt en världsetta i hoppning. När FEI har räknat ihop poängen för den senaste månaden är Henrik von Eckermann fortfarande oslagbar.

Henrik von Eckermann kvar i världstoppen
Henrik von Eckermann får behålla armbindeln ännu en månad. Foto: Roland Thunholm

På tisdagen presenterade FEI den senaste världsrankningen i hoppning och det är goda nyheter för Henrik von Eckermann som ligger kvar som världsetta för femte månaden i rad med 3364 poäng. Närmast i hasorna ligger fortsatt schweizaren Martin Fuchs på 3129 poäng och därefter fransmannen Julien Epaillard på 2995 poäng.

Det är oförändrat fram till och med sjätteplatsen varefter Tysklands Daniel Deusser har tagit ett kliv upp från plats 12 till 7. Holländaren Maikel van der Vleuten är ny bland topp tio på tionde plats medan tidigare svenske världsettan Peder Fredricson har gått från plats 9 till 11. Rankningen förändrar dock inte startlistan till fredagens Rolex Top 10-final som är baserad på den tidigare rankningen.

Nästa svensk på listan är Malin Baryard Johnsson som ligger på plats 53. Angelica Augustsson Zanotelli ligger på plats 80 medan Jens Fredricson har greppet om plats 100.

Peder Fredricson blev världsetta i slutet av september 2021 och höll den positionen i åtta månader fram till och med maj i år.

Hela världsrankningen i hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Historisk bragd av Henrik von Eckermann (23)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden