Sverige
22 oktober 2021 15:25
Ridsportplus

Avstängningen av My Jeppsson Lindkvist hävs – SvRF har gjort fel

RIN-beslutSvenska Ridsportförbundet får bassning av Riksidrottsnämnden när det gäller hanteringen av den avstängda dressyrdomaren My Jeppsson Lindkvist. Ärendet är felaktigt handlagt och RIN häver avstängningen med omedelbar verkan.

Avstängningen av My Jeppsson Lindkvist hävs – SvRF har gjort fel
My Jeppsson Lindkvist har fått nytt hopp. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var efter att dressyrdomaren My Jeppsson Lindkvist skrivit i en Flashbacktråd om sexuella övergrepp som Svenska Ridsportförbundets juridiska utskott fattade beslut om att stänga av henne i 18 månader. Samtidigt meddelade man att beslutet inte kunde överklagas.

Fallet rörde upp en kritikstorm mot förbundet som gjorde en kovändning och öppnade upp för ett överklagande. I samma veva engagerade sig Safesport Sweden i fallet och bistod My Jeppsson Lindkvist med juridisk expertis, med vilken hon lämnade in en överklagan till Riksidrottsnämnden, RIN.

Under veckan har parterna, SvRF och My Jeppsson Lindkvist, fått återge sina respektive ståndpunkter och under torsdagen fattade RIN ett beslut i samband med nämndens oktobersammanträde. Beslutet går i korthet ut på att RIN konstaterar att ärendet skulle ha handlagts som ett bestraffningsärende i Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd, och inte i juridiska utskottet så som det nu har gjorts.

Med anledning av detta häver RIN avstängningen av My Jeppsson Lindkvist, som trädde i kraft den 23 augusti, med omedelbar verkan.

I motiveringen bakom beslutet står det att läsa att ”det har saknats förutsättningar för att återkalla My Jeppsson Lindkvists auktorisation som MsvC-domare och överdomare i dressyr på sätt som skett”. Detta beslut kan heller inte överklagas.

Svenska Ridsportförbundet kommer att ta fallet vidare. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Dressyrdomare avstängd för näthat – alla artiklar (16)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden