Ridsport Play
4 oktober 2021 16:57

Lyssna: ”Elitidrott är en högriskmiljö när det kommer till övergrepp”

PoddintervjuI början av september engagerade sig organisationen Safesport Sweden i fallet med den avstängda dressyrdomaren My Jeppsson Lindkvist. Det behövs nu ett rejält omtag i hela idrottsrörelsen menar Safesports Swedens ordförande Johan Peterson Aldergren, som utvecklar resonemanget i den här halvtimmeslånga poddintervjun.

Lyssna: ”Elitidrott är en högriskmiljö när det kommer till övergrepp”
Johan Peterson Aldergren, ordförande i Safesport Sweden, är starkt kritisk till Svenska Ridsportförbundets hantering av My Jeppsson Lindkvist och hennes fall. Hör honom berätta i en längre poddintervju. Foto: Susanne Högdahl

Den fristående organisationen Safesport Sweden bildades tidigare i år med syftet att förebygga, motverka och förhindra missförhållanden inom den svenska idrotten.

Organisationen leds av en styrelse där den tidigare elitseglaren och företagsledaren Johan Peterson Aldergren är ordförande och talesperson.

Safesport Swedens framtidsvision är att uppnå en liknande status i Sverige som US Center for Safesport har i USA. Safesport Sweden engagerade sig nyligen i den omtalade avstängningen av dressyrdomaren My Jeppsson Lindkvist, som pekat ut ridsportprofiler i en tråd om sexuella övergrepp på Flashback.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Dressyrdomare avstängd för näthat – alla artiklar (16)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden