Dressyr
26 augusti 2021 19:27

Ingen SWB-häst till 6-årsfinalen på UVM

MästerskapDet blev ingen biljett för SWB till den stora finalen via den lilla finalen som de 6-åringar som inte direktkvalade på onsdagen fick gå under torsdagen.

Ingen SWB-häst till 6-årsfinalen på UVM
Joao Pedro Moreira på Fürsten-Look-sonen Fürst Kennedy tog sig till 6-åringarnas final genom att vinna lilla finalen. Foto: Pernilla Hägg

Det svenska hoppet stod till Fontanell (e Fürstenball-Ampere, uppf Lena Nyström) med Anita Roslund samt Isabelle Serrander, som rest ända från Timrå till tyska Verden med sin Benetton Dream-dotter Bella J, uppfödd av Helena Andersson som också varit på plats i Verden under världsmästerskapet.

Det blev inte första, andra eller tredje plats, som hade givit en plats i den stora finalen. Men båda ryttarna lyckades lyfta sina hästars resultat från gårdagen med en procent.

Fontanell missade ett byte, vilket var mycket oväntat eftersom valacken visat stensäkra byten. Han fick 75,8 procent, fina omdömen och kan åka hem och fortsätta arbetet med sikte på Grand Prix.

Höjde sig

Även Isabelle Serrander höjde sitt och Bella J:s resultat med en procent, från 74,4 procent på onsdagen till 75,4 på torsdagen. En bra dag på jobbet helt enkelt och även de kan åka hem och känna sig nöjda med insatsen.

Valverdi Urtebalciunaite-3721
Litauens Urte Balciunaite på Valverdi. Foto: Pernilla Hägg
Deangelo Meritahagren-1168
Merita Hagren på De Angelo.
Bellaj Isabelleserrander-2593
Bella J och Isabelle Serrander. Foto: Pernilla Hägg

Den långa resan till trots har Bella J mått som en prinsessa medan Fontanell tappade intresset för sitt kraftfoder på plats i Verden och har känts lite matt, berättar Anita Roslund.

De tre eftertraktade sista biljetterna till finalen gick i stället till tre hingstar; portugisen Joao Pedro MoreiraFürsten-Look-sonen Fürst Kennedy, 85,6 procent, Litauens Urte BalciunaiteVivaldi-sonen Valverdi, 81,8 procent, och finskan Merita HagrenDe Angelo, Helgstrandhingst e Don Schufro, som slutade på 81 procent blankt.

Från Gestüt Lewitz

Båda ettan och tvåan är uppfödda av Paul Schockemöhles Gestüt Lewitz. De Angelo är uppfödd av Heinz och Elisabeth Schulte.

Bästa svensk i lilla finalen blev Danmarkstationerade Emma Ahlberg på DWB-stoet Logo´s Gaya (e Grand Galaxy Win-Don Romantic, uppfödd av Jette Fries). Ekipaget fick 80 procent och en sjätteplats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Här följer du UVM i dressyr (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden