Dressyr
28 augusti 2021 10:06

Svensk domare skadad vid unghäst-VM i Verden

Unghäst-VMDet var efter 7-åringarnas kval på fredagen som olyckan var framme. Den svenska domaren Annette Fransén Iacobaeus såg inte elkabeln i gräset och ligger nu med bruten höft på sjukhuset i Verden.

Svensk domare skadad vid unghäst-VM i Verden
Olyckan var ett ögonblicks verk. Foto: Roland Thunholm

”Mitt domaräventyr fick ett abrupt slut när jag igår, efter 7-åringarnas klass, snubblade över en elkabel som var gömd i gräset. Jag var upptagen med mitt trasiga paraply i regnet och tittade inte ner. Det slutade med att jag bröt höften.” Det skriver svenska domaren Annette Fransén Iacobaeus på Facebook om den olycka hon råkade ut för under fredagen vid unghäst-VM i tyska Verden.

Hon fortsätter:
”Jag ligger nu på sjukhuset i Verden och väntar på en lösning kring hur jag ska ta mig hem. Mina underbara kollegor har hela dagen, och större delen av natten, gjort allt de har kunnat för att hjälpa mig på olika sätt. Jag är otroligt tacksam.” Se hela Facebookinlägget här under. Vem som ersätter Annette Fransén Iacobaeus står inte klart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Här följer du UVM i dressyr (15)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden