Sportnytt
29 oktober 2019 18:50
Ridsportplus

Nytt namn och ny styrning av Horse Show i Jönköping

FörändringEfter tre år har Elmia Scandinavian Horse Show bytt namn till Jönköping Horse Show och arrangörstrion tar över.
– Vi tror att det blir bättre om vi driver evenemanget och vi har redan sålt fler biljetter än i fjol, säger Lisen Bratt Fredricson, en av arrangörerna.

Nytt namn och ny styrning av Horse Show i Jönköping
Lisen Bratt Fredricson, här med Stephanie Holmén på Elmia i fjol, vill skapa en mötesplats för flera i hästvärlden. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den stora tävlingen på Elmia heter från och med i år Jönköping Horse Show. Företaget Elmia har tagit ett steg tillbaka och står inte längre som arrangör.
− Vi gör inte så många publika mässor och event, utan vår grund är fackmässor. Och ett hästevent kan utvecklas bättre av dem som har kompetens på just det området, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia.

Från och med i år hyr arrangerande Scandinavian Horse Event Production AB in sig på Elmia, men råddar själva evenemanget, med allt från utställarbokning till biljettförsäljning.
− Detta var ett gemensamt beslut av oss och Elmia, säger Lisen Bratt Fredricson, som driver arrangörsföretaget tillsammans med Jana Wannius och Sylve Söderstrand.
− Det gör det lättare för oss att hålla koll på ekonomin, liksom att förbättra arrangemanget, och vi har redan en organisation som arbetar med Falsterbo Horse Show.

Lisen-bratt-fredricson1-181013-rt
Lisen Bratt Fredricson. Foto: Roland Thunholm

Det ekonomiska risktagandet är ungefär som tidigare.
− Det är ingen större skillnad. Att göra tävlingar kostar pengar, men det här är något vi brinner för och vi tror på idén med den här tävlingen, säger Lisen Bratt Fredricson.

Unghästarna står i fokus

Unghästarna står i fokus på tävlingen, precis som tidigare, och i hoppningen kommer mellan 70 och 90 hästar till start i varje klass för 4–6-åringarna.

Startfälten är betydligt större än i Breeders Trophy för några veckor sedan, och Lisen Bratt Fredricson tror att en förklaring kan vara att tävlingen är öppen för alla hästar.
− Om du har två svenskfödda hästar och två utländska, så kan du ta med alla och rida på samma tävling.

Att göra tävlingar kostar pengar, men det här är något vi brinner för och vi tror på idén med den här tävlingen.

En skillnad jämfört med tidigare år är att tävlingen får lite mindre yta till sitt förfogande, eftersom andra mässor byggs upp samtidigt. Det innebär att utställarytan blir mindre och att det inte finns plats för någon islandshästtävling.
− Vi tror att det kan bli bra i alla fall och vi hoppas att samarbetet med islandshästarna kommer tillbaka nästa år. Jag skulle gärna se att vi kan få in ännu fler grenar, som western och körning, så att tävlingarna kan bli en mötesplats för fler i hästvärlden.

Lisen Bratt Fredricsons egna höjdpunkter är ändå unghästklasserna, Peders clinic liksom hopphästauktionen på lördagen.
− Och så showen på onsdagskvällen, som redan är slutsåld. Den får vi nog dubblera till nästa år.

Fakta

Jönköping 
Horse Show

Datum: 30 oktober-4 november.

Plats: Elmia i Jönköping.

Hoppning: 34 klasser, ponnyklasser, unghästklasser och klasser upp till elit/4* med en 150-hoppning Grand Prix på söndagen.

Dressyr: 12 klasser, ponnyklasser, unghästklasser, samt Prix S:t Georges och Grand Prix.

Arrangörer: Scandinavian Horse Event Production AB, som drivs av Jana Wannius, Sylve Söderstrand och Lisen Bratt Fredricson.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 20/2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Jönköping Horse Show (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden