Sportnytt
30 oktober 2019 09:14

Från bredd till topp – nu är Jönköping Horse Show igång

ElmiaÖver 560 hästar och ponnyer finns i startlistorna, från B-ponnyer till Grand Prix-hästar, under den fem dagar långa Jönköping Horse Show. Tävlingarna arrangeras för fjärde året och bjuder på såväl bredd som topp, såväl unghästklasser som toppklasser.

Från bredd till topp – nu är Jönköping Horse Show igång
Bruce Goodin vann Grand Prix på Elmia i fjol och finns i startfältet även detta år. Foto: Roland Thunholm

Onsdagen inleds med de 5-åriga hopphästarna, som är först ut i A-hallen, och därefter följer ponnyernas första kval i Agria Pony Trophy, hoppning. I B-hallen inleds programmet med kvalet för ponnyekipagen i Agrias dressyrcup.

De första dagarna handlar det mycket om unghästkval, där startfälten består av 70 4-åringar, 88 5-åringar och 68 6-åringar. Kvalet och semifinal till Cellbes Rising Star går också under onsdagen och torsdagen.

På fredag blir det kval till Torstensons Ungdoms Grand Prix för juniorer samt för Young Riders. Fredagskvällen avslutas med en 150-hoppning som är kval till söndagens Grand Prix.

I de högre hoppklasserna finns Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Fredrik Jönsson och Stephanie Holmén bland de anmälda, liksom årets SM-segrare Marcus Westergren, Sissela Smith, Jens Fredricson, Emma Emanuelsson, fjolårets GP-segrare på Elmia Bruce Goodin och många andra.

Dessutom kommer ett par internationella ekipage till start.

I dressyren finns Mads Hendeliowitz och Jeanna Högberg bland de anmälda till såväl lördagens Grand Prix som söndagens GP Kür.

En första höjdpunkt utöver tävlingsklasserna sker redan i kväll, onsdag, med ett showprogram där biljetterna dock redan är slutsålda.

Torsdag kväll håller Peder Fredricson en clinic där han delar med sig av sina bästa tips, och på lördag kväll är det dags för Swedish Select Horse Sales auktion, där ett 35 3-åriga hopphästar auktioneras ut.

Tävlingsområdet är lite mer komprimerat i år jämfört med tidigare år, eftersom andra mässor samtidigt byggs upp på Elmia. Det innebär att det i år inte fanns plats för några islandshästtävlingar, men arrangörerna hoppas att de ska komma tillbaka i framtiden.

Programmet för Jönköping Horse Show

Start- och resultatlistor

Equisport sänder

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Jönköping Horse Show (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden