Dressyr
2 november 2019 15:51

Jeanna Högberg i storform: ”Väldigt fin känsla”

ElmiaFörst vann hon 7-åringarnas final med Astoria. Sedan Grand Prix-klassen med Duendecillo P. Jeanna Högberg visade storform under lördagen på Jönköping Horse Show.

Jeanna Högberg i storform: ”Väldigt fin känsla”
Jeanna Högberg tog täten i ärevarvet två gånger på lördagen. Foto: Pernilla Hägg

Tillsammans med Duendecillo P (FWB hingst f 2004 e Don Romantic-Midt West Ibi Light, uppf/äg Anne Iemi) fick Segerstaryttaren Jeanna Högberg ihop 70,471 procent i lördagseftermiddagens Grand Prix-dressyr i Elmia.

Det är väldigt skönt att rida Grand Prix på honom. Man hinner tänka och planera och känna av läget. Jeanna Högberg om Duendecillo P.

Detta efter att ekipaget bland annat visat fina galoppombyten i vartannat.

GP-klassen hade tolv startande ekipage och tvåa blev ett annat ekipage från Segersta, Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo Seq, med 70,109 procent.

Jeanna Högberg Duendecillo P-7536
Jeanna Högberg och Duendecillo P visade klassen i Elmias Grand Prix. Foto: Pernilla Hägg

Poängen räckte till seger och Jeanna Högberg var nöjd med procenten.

– Jag har haft honom i jättemånga år, men ändå vet man inte riktigt hur han ska reagera när han kommer ut på tävling. Vi har inte tävlat sedan april i år. Men han kändes väldigt stabil, det är väldigt skönt att rida Grand Prix på honom. Man hinner tänka och planera och känna av läget. Annars brukar det vara att man bara får styra runt och hoppas att det går så bra som möjligt, säger Jeanna Högberg som hade en liten miss i den samlade skritten.

– Där tittade han ut på någon häst. Men han kom ändå ganska snabbt tillbaka i fokus. Galoppen är det en väldigt fin känsla i. Han har en härlig galopp att sitta på, den är mjuk och fin.

Astoria vinnare igen

Tidigare under lördagen vann Jeanna Högberg även 7-åringarnas final med Astoria (SWB e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf Hipponews Kb, Christina Olsson, äg Christina Olsson) som fortsätter att dominera sin årgång.

Astoria fick ihop 75,49 procent efter ett program med många höjdpunkter, bland annat mellantraven och ett byte.

– Hon är verkligen en ”star”, så otroligt bra på tävling. Och man ser när man kommer på tävling, då har hon alltid tävlingsblicken. På tävling blir hon mycket mer taggad. Hon är väldigt fin att rida hemma också, men hon ger extra mycket på tävling. Det är ju en bra egenskap. Här på framridningen var hon helt magisk, hon gjorde så fina bytesserier så man bara ler, säger Jeanna Högberg.

– När hon är lite taggad kan skritten vara lite svår, om hon blir för pigg och lite taktig. Och så vågar jag inte rida riktigt som jag brukar.

”Bra samarbete”

Grundplanen är att Jeanna Högberg ska fortsätta att tävla Christina Olssons Astoria.
– Christina Olsson och jag har ett väldigt bra samarbete. Dessutom tror jag att vi alla tre tycker om att tävla. Hon brukar säga att jag och Astoria har samma vinnarskalle, men jag tror att hon själv också har en bra vinnarskalle.

Mikaela Alderin-Danielsson/Belle blev tvåa med 69.02 procent.

7-årsfinalen hade sju startande och segerchecken var på 9 000 kronor.

Dressyrtävlingarna på Elmia avslutas med bland annat Grand Prix kür i morgon, söndag.

Resultat, Grand Prix

Resultat, 7-åringarnas final

Annelie Frank/Susanne Högdahl

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Jönköping Horse Show (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden