Hoppning
3 november 2019 14:10

Janelle Larsson: ”Ingen häst kommer någonsin att passa mig bättre”

ElmiaJanelle Larsson red Staralme Esc Z till seger i ungdomarnas Grand Prix på Elmia under söndagen. En lättad Janelle Larsson var glad över att sviten med fyrafelsrundor äntligen var över.

Janelle Larsson: ”Ingen häst kommer någonsin att passa mig bättre”
Janelle Larsson med sin vinnarhäst, till vardags kallad "Sture". Foto: Pernilla Hägg

Det var 16 juniorer och 14 unga ryttare som gjorde upp i Torstensons ungdoms-GP på Jönköping Horse Show under söndagen.

Juniorernas bana gick över 1,40-hinder medan de unga ryttarna tog sig an en 1,45-bana.

Nio ekipage tog sig vidare till omhoppningen genom att vara felfria i grundomgången. Fem av dem höll nollan även i omhoppningen och bland dem var Helsingborgsekipaget Janelle Larsson/Staralme Esc Z snabbast. De vann med drygt sex tiondelar tillgodo på tvåan, Emma Rundcrantz/Tirs Pesto, Nääs Hästsportförening.

Emma Rundcrantz Tirs Pesto-2201
Emma Rundcrantz och Tirs Pesto tog hand om andraplatsen i ungdomarnas Grand Prix. Foto: Pernilla Hägg
Kajsa Björe Ballyshan Copa Cabana-2432
Kajsa Björe och Ballyshan Copa Cabana blev trea. Foto: Roland Thu

Trodde du detta?
– Nej, faktiskt inte. Vi har haft så många fyrafelsrundor det sista och jag är bara så glad att vi äntligen fick två felfria rundor. Jag vet inte varför egentligen, det har varit lite små ryttarmissar och ibland kanske det är hästen som inte riktigt har varit med mig.

Vad fanns det att göra i omhoppningen?
– Egentligen inte så mycket, man kunde göra någon lite snävare sväng och på linjen var planen att gå på sju galoppsprång – men jag ångrade mig i sista sekunden och gick på åtta. Men det var nog bra. Min häst kan vara snabb, men jag är inte så snabb. Jag kan lätt fega ur.

Hur är hans personlighet?
– Han är verkligen världens snällaste och min absoluta favorithäst – av alla hästar jag har ridit. Han är den häst jag kommer att ha passat med bäst – någonsin.

Kajsa Björe och Ballyshan Copa Cabana blev trea.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från Jönköping Horse Show (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden