Avelsnyheter
30 mars 08:00

AVN:s rekommendationer klara

SWB BruksprovMed lite mer än en timme till godo på midnatt släppte AVN den längsta listan över rekommenderade hingstar sedan 2010. För hingstägare betyder resultatet att drömmen lever – det går att höja från Accepterad till Premierad men även att gå den andra vägen.

AVN:s rekommendationer klara
AVN:s rekommendationer för Fas II är klara. Foto: Kim C Lundin

Totalt är det rekordmånga hingstar som har möjlighet att gå vidare i bruksprovets Fas II för nivå Premierad. Det innebär att de har sina baspoäng på plats, nu återstår testridning och en visning till i sin egen disciplin.

Läs hela listan med rekommendationer här.

Från Accepterad med chans på Premierad

Två hingstar har möjlighet – om testryttarna ger tummen upp och den sista hoppningen faller väl ut – att göra det historiska klivet från Accepterad till Premierad.

Janeiro de Bieville 9613 SF fx f-19 e Balou du Rouet e Andalie de Bieville e Kannan-Le Tot de Semilly. Uppfödare Alexandra Klouytten, ägare Loviseholm Stables AB. Ryttare: Elin Jansson

Janeirodebieville6
Janeiro de Bieville och Elin Jansson gjorde gott intryck på AVN. Foto: Kim C Lundin Foto: Kim C Lundin

Sorrento HQS 9625 HANN br f-17 e Skyliner u Perugia HQS e Perigueaux-Contendro I. Uppfödare/ägare Lena Henriques Ahlström. Ryttare: Niklas Arvidsson.

Sorrento-hqs--2
Sorrento HQS, riden av Niklas Arvidsson. Foto: Kim C Lundin Foto: Kim C Lundin

Risk för nedflyttning

För första gången blir det risk för sänkt klass om inte resten av momenten övertygar mer. Det gäller den mycket populäre S.J Royal Chacoon som betäckt en hel del, det väntas hela 57 föl i vår sett till antalet ston som är dräktiga enligt Språngrulla.se.

S.J. Royal Chacoon 1429 DWB br f-18 e Chacoon Blue u Cara I Z e Check In-Calato. Uppfödare Knut-Erik Halvorsen & Hanne Benrud, ägare Stall Rambron AB. Ryttare. Victoria Almgren.

Sj-royal-chacoon--4
S.J. Royal Chacoon, riden av Victoria Almgren. Foto: Kim C Lundin

Endast tre hingstar är kallade till kvartssamtal och två rekommenderas inte vidare alls. Hur hingstägarna till samtliga hingstar väljer att göra visar sig under torsdagen. Fas II kostar en del till och beroende på varför hingsten ej rekommenderas vidare, till exempel exteriöra saker, kan det vara pengar i sjön.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om bruksprovet 2023 (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden