Fälttävlan
20 juli 08:38

De rider EM i fälttävlan

MästerskapUnder onsdagen meddelade Svenska Ridsportförbundet vilka ekipage förbundskapten Fredrik Bergendorff tagit ut till EM i fälttävlan i Haras du Pin, Frankrike, den 10-13 augusti. I truppen finns bland annat två debutanter.

De rider EM i fälttävlan
Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack. Foto: Victoria Johansson

Fyra ryttare är uttagna till laget och ytterligare två individuellt.

Laget består av Frida Andersén/Box Leo, Sara Algotsson-Ostholt/Dynamite Jack, Sofia Sjöborg/Bryjamolga vh Marienshof Z och Amanda Staam/Corpoubet AT. Individuellt rider Lina Forsberg/Kaizen och Niklas Lindbäck/Focus Filiocus.

Debutanterna på seniornivå Amanda Staam och Lina Forsberg får sällskap av fyra ryttare med mästerskapserfarenhet.

– Det kan vara en fördel att som för Amanda och Lina göra just ett EM som sitt första seniora mästerskap. Att ge dem chansen att få erfara ett mästerskap känns ju som ett plus för hela laget för om någon av de här skulle ta ett nästa steg och vara redo för ett OS eller VM är det ju en otrolig tillgång, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till SvRF.

– Vi ska göra ett bra mästerskap så vi får med oss lärdomar som gör oss starkare till OS. Självklart ger också en bra slutplacering väldigt mycket positiv anda i laget. Sett till de andra lagens nivå blir det kanske svårt att komma hem med en medalj, även om det hade varit fantastiskt. Men vi vill ligga nära med bra prestationer, säger han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om EM i fälttävlan (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden