Fälttävlan
25 juli 12:34

EM-ryttare hoppar av efter anmälan om otillåten hantering av häst

MästerskapEn av de uttagna ryttarna till EM om två veckor har tillsammans med landslagsledningen beslutat att det inte blir någon start. Detta efter att det ligger en anmälan gällande ryttaren hos Internationella Ridsportförbundet, FEI.

EM-ryttare hoppar av efter anmälan om otillåten hantering av häst
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det handlar om den rutinerade mästerskapsryttaren Niklas Lindbäck som var uttagen till EM i Frankrike 9-13 augusti tillsammans med Focus Filiocus.

Fälttävlansryttaren skriver själv på sociala medier att beslutet om att inte starta EM är taget i samråd med landslagsledningen. Detta då det inkommit en anmälan mot honom till Svenska Ridsportförbundet rörande otillåten hantering av häst. Denna anmälan har i sin tur skickats vidare till FEI.

”Anmälan härrör från en incident när jag ombads rida en häst som inte fungerat de senaste tävlingarna med sin ordinarie ryttare. Jag ser allvarligt på anmälan och välkomnar utredningen om jag skulle ha brustit i mitt agerande när jag bara försökt hjälpa. Och med hänsyn till de övriga svenska ryttarna och laget så vill jag inte riskera att deras prestationer blir störda och att ge eventuella ersättare så mycket tid som möjligt att förbereda sig,” skriver Niklas Lindbäck på sociala medier.

Anmälan ligger nu för eventuell vidare behandling hos FEI.

Enligt Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff kommer Sverige att åka till EM med enbart fem ryttare, i stället för sex som var planen från början.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om EM i fälttävlan (32)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden