Avel
18 augusti 2022 06:20
Ridsportplus

Gameboy har återfunnit balansen efter bruksprovet

Ridhästtest TingsrydVid bruksprovet i vintras rekommenderades han inte att gå vidare, men gjorde det ändå och Gameboy blev till slut accepterad. Efter en lång vila har han hittat tillbaka till sig själv och vid ridhästtestet i Tingsryd fick han hoppdiplom.

Gameboy har återfunnit balansen efter bruksprovet
Gameboy, uppfödd och ägd av Johanna Wall, fick hoppdiplom i Tingsryd. Foto: Louise Gröndahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Kronobergs Varmblodsförening arrangerade ridhästtest 13 augusti, med tio hästar som visades. Domarna Marie Knutsson och Mikael Nolin delade ut ett dressyrdiplom och två hoppdiplom, medan tre hopphästar belönades med klass 1.

  Casanova Hästak var fadershingst till två av de visade hästarna, varav den ena fick diplom och den andra klass 1. Hip Hop hade också två avkommor på testet, men dessa nådde inte upp till klass 1.

  Ett av hoppdiplomen gick till Gameboy (hingst e Gamelus R- Etrusco), som fick en åtta på hopptemperament och en nia på hoppteknik. Hingstens år inleddes minst sagt skakigt på bruksprovet i februari.
  − Jag vet inte vad som hände, men han var väldigt stressad i början av bruksprovet, på ett sätt som han inte varit vare sig före eller efter, berättar uppfödaren och ägaren Johanna Wall.

  AVN avrådde från fortsatt prov i samband med kvartssamtalen, men Johanna beslutade sig för att gå vidare och Gameboy fick goda omdömen av testryttarna, och blev accepterad.
  − Han har haft 13 ston i år, fina ston, och alla har konstaterats dräktiga utom de två senaste som inte är testade än, säger Johanna.

  Har tävlat båda föräldrarna

  Under sommaren har han också startat i 4-årschampionatet i Falsterbo.
  − Efter bruksprovet fick han en lång vila, och han har utvecklats sedan dess. Nu är han kvalad till Breeders och det känns bra, säger Johanna, som också äger mamman Debussy, nyligen elitpremierad.
  − Jag har tävlat både mamman och pappan, och är väldigt förtjust i dem liksom i Gameboy. Nästa år gör jag nog ett nytt försök att få honom premierad, men hans avelskarriär är inte det viktigaste. I första hand vill jag ha honom som tävlingshäst, för han uppträder så fint även fast han är hingst.

  Det andra hoppdiplomet gick till Zita Hästak (e Casanova Hästak) uppfödd och ägd av Stall Hästak, och dressyrdiplomet som  delades ut gick till So Lovely (e Blue Hors St. Schufro), uppfödd av European Dressage Design, som drivs av bland annat Colette Ross-Prince.

  Resultat SWB:s ridhästtest 13 augusti

  HOPPTALANGER

  Gameboy SWB hingst 168 cm f -18 e Gamelus R u Debussy e Etrusco, uppf/ägare Johanna Wall (8 9) diplom C

  Zita Hästak SWB sto 168 cm f -17 e Casanova Hästak u Uva Hästak e Toulouse, uppf/äg Hästak AB (8 8) diplom C

  Happy Socks SWB sto 166 cm f -18 e Crusader Ice u So Happy (15) e Heartbeat, uppf/äg Erika Karlsson (7 8) Klass I

  Zinova Hästak SWB sto 162 cm f -17 e Casanova Hästak u Sagans Hera e Dirco Hästak, uppf/äg Hästak AB (7 8) Klass I

  Billion Dollar Billy SWB 162 cm val f-18 e Million Dollar u Märta-Louise e Cortez , uppf Excolo Opportunities AB, äg IMG Sporthorse/Excolo Opportunties AB (7,5 9) Klass I C

  DRESSYRTALANG

  So Lovely SWB sto 166 cm f -18 e Blue Hors St. Schufro u First Love e Fürst Heinrich, uppf/äg  European Dressage Design AB  / European Dressage Design AB (8 8 8 8,5) Diplom C

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Allt från årets unghästbedömningar (52)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 101 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden