Avelsnyheter
19 juni 2018 08:16
Ridsportplus

Söråseles Zurprise högst bedömd i Vännäs

Unghästtest VännäsDet blev ett diplom till de 4-åriga hästarna vid unghästtestet i Vännäs. Söråseles Zurprise är Ida Hellströms förstfödda föl, så hon är extra glad att han belönades med dressyrdiplom.

Söråseles Zurprise högst bedömd i Vännäs
Ida Hammarströms uppfödning Söråseles Zurprise fick dressyrdiplom i Vännäs. Foto: Ida Hammarnes

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Två Zuidenwind-avkommor startade vid Västerbottens Hästavelsförenings unghästtest för 4-åriga hästar i Vännäs. Bo Holmlund dömde exteriör och gångarter medans Marianne Leffler satte hoppbetygen – båda hästarna löshoppades.

Det blev ett diplom och en klass I-häst i dressyr men ingen häst uppnådde klass I-poäng som hopptalang.

Högst bedömd blev Söråseles Zurprise som fick ihop totalt 77,5 procent som dressyrtalang och därmed kunde åka hem med ett dressyrdiplom. Gångartsbetygen blev 7,5-8-7,5-8 poäng, så resultatet räcker inte för att kvalificera till Breeders Trophy.

Söråseles Zurprise är uppfödd av Ida Hellström, Stall Söråsele AB. Förra året köptes han av Sofie Burlin, men eftersom Sofie jobbar ute på norska havet och jobbar i sexveckors-skift, är det Ida som tar hand om hästen de perioder när Sofie är borta. Unghästtestet var under en borta-period för Sofie, så det var Ida som visade Zurprise, eller ”Snygg-Sune” som han kallats ända sedan han var föl.
– Han är första fölet som föddes här hos oss, så det känns verkligen jätteroligt att han fick diplom, berättar Ida Hellström.

Fantastiskt psyke

Psyket tycker Ida är fantastiskt och hon berättar att han har väldigt lätt för sig.
– Han är en underbar häst som alltid ställer upp på allt man hittar på.
Ida berättar att Sofie är mycket mån om att Zurprise ska få tid på sig att utveckla sig, men hon tror att han kommer att matchas mot 5-årschampionatet nästa år.

Högst totalprocent som hopptalang fick Lillii (SWB sto e Zuidenwind u Leexie e San Quintero xx, uppf Marie-Charlotte Eriksson, äg Emelie Josefsson) som erhöll totalt 72,1% som hopptalang.

 

Resultat SWB:s unghästtest för 4-åriga hästar (och 5-åriga ston som haft föl), Vännäs 17 juni 2018

Hästar med minst 77,5 procent.

LOVANDE DRESSYRHÄSTAR

Söråseles Zurprise SWB val 160 cm e Zuidenwind u French Rose e Fürst Heinrich, uppf Stall Söråsele AB, äg Sofie Burlin. (7,5 8 7,5 8) = 77,5% diplom

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Årets unghästtester 2018 (44)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden