Tema
8 oktober 2021 11:29

Världsetta med knivskarpt fokus

Peders väg till toppenI oktober nådde Peder Fredricson målet – att stå överst på världsrankingen i hoppning. Resan mot den absoluta toppen har varit lång och kantad av såväl framgång som motvind, alltid kryddat med en stor dos av känslor och ett skarpt fokus. Ridsport har samlat långläsning och länkar till såväl reportage som uppskattade dokumentärer som tillsammans ger dig helhetsbilden av världens just nu bästa hoppryttare.

Peder Fredricson har haft ett makalöst år, både individuellt och tillsammans med svensk hoppsport, som är minst sagt glödhet efter OS-guldet i Tokyo i somras.

För dig som vill göra en tillbakablick på vägen fram till torsdagens faktum, där Peder Fredricson är ny världsetta i hoppning, bjuder vi här länkar till rejält med långläsning och berörande dokumentärer.

Här hittar du Ridsports stora artikelarkiv med mannen på toppen, Peder Fredricson.

 

SVT släppte 2017 den mycket uppmärksammade dokumentären av Lisen Lindahl om All In, den bevingade hästen, som du hittar här.

I slutet av 2020 visade också SVT den långa dokumentären ”Nr.1-med sikte mot världstoppen”, av Lisen Lindahl och Henrik Larsson, som följt och dokumenterat Peders sportliga vardag under två års tid.

artiklar i temat Världsetta med knivskarpt fokus (15)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden