Sverige
9 maj 13:57

Nya bakslag för entreprenörerna bakom Flyinge Equestrian Arena

Struligt byggeArbetet med att färdigställa Flyinge Equestrian Arena har kantats av mycket ris men även ros. Nu drabbas byggentreprenörerna och även Flyinge AB av ännu ett bakslag – murarna som byggts längs ridvägarna klassas som ett svartbygge.

Nya bakslag för entreprenörerna bakom Flyinge Equestrian Arena
Bygget av Flyinge Equestrian Arena har inte gått som smort. Foto: Gaspari Lodge

Överklagandena och turerna kring den nybygga ridsportanläggningen Flyinge Equestrian Arena har varit många – och än är det inte över. Senast i början av året skickades ytterligare ett överklagande in gällande avstyckningen av marken. Överklagandet återkallades senare och planen var att färdigställa det försenade bygget med sikte på tävlingar till hösten.

Nu kommer nästa bakslag för entreprenörerna – murarna som byggts längs med ridvägarna på anläggningen klassas som ett svartbygge eftersom det saknas bygglov. En dom i mark- och miljööverdomstolen slår fast att bygglov krävs, och ger byggnadsnämnden bakläxa för att inte ha krävt bygglov från början. Därmed riskerar entreprenörerna att få betala närmare 650 000 kronor i vite. Det rapporterar Sydsvenskan.

Även Flyinge AB drabbas av missen efter att bygget dragit ut på tiden. Tanken är nämligen att riksanläggningen och Flyinge Equestrian Arena ska dra jämsides för att bygga ett nationellt utbildnings- och sportcentrum, med träningar och tävlingar.

Initiativet har även omnämnts i samband med strategidokumentet Hoppsportens vision 2030, där byggandet av svenska tävlingsanläggningar av internationella mått uppges vara en förutsättning för att bygga vidare på den svenska gulderan.

Beslut om sanktionsavgiften fattas i byggnadsnämnden på torsdag. 
– Vi har ett tydligt beslut från mark- och miljööverdomstolen som säger att vi skulle ha varit tuffare i det tidigare skedet, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, till Sydsvenskan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden