Avelsnyheter
23 november 2019 13:17
Ridsportplus

Lotta Wahlborg: ”Det känns jättestort att få ett så prestigefyllt arrangemang”

Flyttat bruksprovNästa år flyttar bruksprovet från Flyinge till Grevagården. Ridsport har pratat med Lotta Wahlborg på Grevagårdens Hästcenter om det stora arrangemanget.

Lotta Wahlborg: ”Det känns jättestort att få ett så prestigefyllt arrangemang”
Tre generationer av familjen Wahlberg driver Grevagården, där nästa års bruksprov ska äga rum. Lotta Wahlborg med mamma Nora och sonen Tommie. (Dottern Jonna saknas på bilden.) Foto: Anna Nyberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hallå där Lotta Wahlborg på Grevagården Hästsportcenter Skövde, som blir värd för bruksprovet 2020, hur stort är det att få arrangera bruksprovet?
– Det känns jättestort att få ett så prestigefyllt arrangemang som samlar Sveriges duktigaste avelsmänniskor. Det ska bli spännande att möta de krav som ställs på oss. Vi har också god hjälp av Ädla hästen Skaraborg, den regionala grenen av SWB, som gör väldigt välarrangerade 3-årstest och hjälper oss med bruksprovet.

Hur kan ni vara så mycket billigare än Flyinge?
– Vi vet inte vad det har kostat på Flyinge, utan vi tar vår vanliga avgift som är densamma för alla arrangemang. Vi ger ingen rabatt till SWB utan följer den vanliga taxan.

Hur stort blir bruksprovet?
– Det brukar vara runt 60 hingstar till en början, så det betyder att vi har gott om plats för dem på anläggningen, eftersom vi har tävlingsstall med 192 boxar och tre ridhus.

Hur förbereder ni er?
– Eftersom vi även ska vara värdar för inomhus-SM i hoppning 2020 så har vi en del saker vi vill förbättra innan dess, och vi försöker tidigarelägga en del av detta. Det är inga stora saker, utan en del förbättringar, målning och annat. I övrigt har vi en anläggning som redan fungerar fullt ut för avelsvärderingar, eftersom kallbloden har haft sina hingstar här länge.

Har ni själva någon hingst på gång till bruksprovet?
– Nej, jag är ingen hingstmänniska utan en stomänniska. Vi föder upp lite hästar, men brukar kastrera hingstarna ganska tidigt.

Fakta

Driver Grevagårdens Hästsportcenter

Namn: Lotta Wahlborg.

Ålder: 55 år.

Aktuell som: Driver Grevagårdens Hästsportcenter utanför Skövde tillsammans med familjen.

Finns på Grevagården: 192 tävlingsboxar, tre ridhus, två utebanor, en ovalbana och två gräsbanor, restaurang och ryttarhotell. 45 hästar, familjens egna samt inackorderingar bor på anläggningen.

Det bästa med att driva egen anläggning: Alla möten med människor som brinner för samma sak, och där vi med vår kunskap och erfarenhet kan hjälpa arrangörsföreningarna till lyckade tävlingar och evenemang.

Den värsta upplevelsen: När vi hyrde ut fler boxar än vad vi hade. Jag trodde att vi hade 200 boxar när det i stället var 192… Så jag hyrde ut boxar som inte fanns.

Expandera

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 22 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från bruksprovet 2020 (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden