Avelsnyheter
29 februari 2020 17:15
Ridsportplus

Så gick testridningen av dressyrhingstarna

Bruksprovet 2020På lördagens eftermiddag var det dags för testridning av gångartshingstarna på bruksprovet på Grevagården. Här finns testryttarnas omdömen och massa bilder.

Så gick testridningen av dressyrhingstarna
Testryttarna Philipp Hess och Theo Hanzon förbereder sig. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Theo Hanzon från Holland och tysken Philipp Hess testred de sju dressyrhingstarna.

Hess_saintluis_rt
Philipp Hess och Saint Louis.

Saint Louis
SWB f-16 170 cm e Blue Hors St. Schufro u Denice (F.2) e Blue Hors Zack-Don Schufro, uppfödare/ägare Per-Arne Persson. Ryttare: Yvonne Österholm.

Saint Louis gjorde det han skulle under båda ryttarna.
– Jag tyckte mycket om honom: Han har mycket talang. Min känsla var att han kunde vara mer framme för hjälperna, efter en stund blev det enklare för mig och känslan i hans gång var positiv, sa Philipp Hess.

– Jag tyckte att han var lite tajt i sin överlinje i början och försökte få honom mer genom kroppen. Han känn vänlig oen enkel att rida och svarar bra på hjälperna. Jag försökte också få mer aktivitet i bakbenen övergångarna och kvickare bakifrån och framåt. Han svarade bra på det, sa Theo Hanzon.

Hess_fortnite_rt
Fortnite sträcker ut under Philipp Hess. Foto: Roland Thunholm
Theo_fortnite_rt
Fortnite och Theo Hanzon under testridning. Foto: Roland Thunholm
Theo_fortnite2
Theo Hanzon och Fortnite.

Fortnite
OLD f-16 171 cm e For Romance I u Donna Salina e Don Schufro-Sandro Hit, uppfödare Gestüt Lewitz, ägare Lövsta Stuteri AB. Ryttare: Mattias Åstrand/Linnea Dahlberg.

Fortnite visade sig fint under båda ryttarna och visade bland annat härlig bakbensaktivitet under sitt galopparbete.

– Han var supertrevlig att rida. Jag hade en bekväm känsla, han är framför ryttaren och ju mer framme han är desto mer aktivitet kan ha i sina bakben, sa Philipp Hess.

– Han ger en säker känsla och han vill göra sitt bästa. Jag försökte få honom mer tillbaka på bakbenen. han tyckte det var svårt och förstod mig inte riktigt men han försökte. När jag började galoppera trodde jag han skulle bocka av mig. Jag behövde vänja mig lite vid galoppen. Han behöver bära mer på bakebenen och bli kvickare i rörelsen men en trevlig häst, säger Theo Hanzon.

Phillopolymbrio_rt
Philipp Hess och Olymbrio L. Foto: Roland Thunholm
Phillipphess_olymbrio_rt
Philipp Hess och Olymbrio L. Foto: Roland Thunholm

King Olymbrio L
KWPN f-15 173 cm e Geniaal u Olymbria e Ferro-Sultan, uppfödare J. Lamers, ägare Gränsbo Stuteri och Fölet Ridsport AB. Ryttare: Andreas Jönsson/Mia Runesson.

Känslige King Olymbrio L visade att han har ett register i traven och lätt för samling.
– Min känsla för denna häst är dubbel. Han är känslig och enkel att rida och du har mycket häst framför dig och han har en mjukhet i kropen. Men vi hade också en del missförstånd i kommunikationen i traven i början där han ville galoppera. När jag ville ha mer kontakt mellan fram och bak började han dra i handen, men det blev en stor förbättring, sa Theo Hanzon.

– En trevlig hingst som jag gillar mycket. Han är het och känslig med power. Han gav mig en fin känsla, han var ett nöje att rida. Jag tror att han har en bra framtid, sa Philipp Hess.

Testryttarna2
Testryttarna Philipp Hess och Theo Foto: Roland Thunholm
Theo_labyrinth_rt
Theo Hanzon och Labyrinth CML. Foto: Roland Thunholm

Labyrinth CML
SWB f-16 169 cm e Franklin u Florence S (78) e Florencio I-Nactus, uppfödare Charlotte och Magnus Liliemark, ägare Anette Stengård. Ryttare: Emelie Brolin.

Hingsten uppförde sig fint under båda ryttarna.
– Han har stor galopp och är enkel att sitta på. Ju mer jag arbetade med galoppen desto bättre blev känslan. Han behöver gunga mer över ryggen i traven. Kontakten med bettet var okej men han kan bli lite stark, sa Philipp Hess.

– När jag startade försökte han gömma sig lite under mig och jag försökte få honom framför mina skänklar, det blev bättre i slutet då blev det mer uppförsbacke. Jag ville ha lite mer mjukhet, få honom mer igenom i kroppen och han reagerade bra på det. Han gav en trevlig känsla men kunde bära sig lite bättre, sa Theo Hanzon.

Donato_hess_rt
Donato och Philipp Hess. Foto: Roland Thunholm

Donato
OLD f-15 172 cm e De Niro u Tosassica e Totilas-Sandro Hit, uppfödare Gestüt Lewitz, ägare PS Flyinge & Partners AB. Ryttare: Helena Torstensson.

Hingsten visade talang för samling under båda ryttarna.
– En käsnlig häst med mycket energi. Han vill arbeta för ryttaren. När jag samlade galoppen fick gav han mig en bra känsla. Mitt intryck var att han är mjukare i handen på höger sida. I traven behöver han hitta mer balans och trava mer bakifrån, sa Philipp Hess.

– Jag upplevde en stor skillnad mellan vänster och höger sida. Han var starkare i vänster tygel men det kändes också i hans rörelser. När du ber om något försöker han göra sitt bästa.

Quercus_hess_rt
Quercus och Philipp Hess. Foto: Roland Thunholm

Quercus
SWB f-15 164 cm e Quaterback u Delight (F.2) e Don Schufro-Mowgli, uppfödare Per-Arne Persson, ägare Yvonne Österholm. Ryttare: Yvonne Österholm.

Quercus gav ett uppmärksamt, positivt intryck.
– I traven blev det lite missförstånd i kommunikation men efterhand förstod vi varandra och han fick mer kadens i traven. Jag hade mycket roligt i galopparbetet, Det är en träningsvillig häst, sa Philipp Hess.

– En häst med en trevlig karaktär. Han var lite bakom min skänkel i början, kanske han var lite trött. Men jag kunde få honom kvickare och jag gillade den förbättring jag kände, sa Theo Hanzon.

Furstsinclari-hess_rt
Fürst Sinclair S och Philipp Hess. Foto: Roland Thunholm

Fürst Sinclair S
OLD f-15 172 cm e For Romance u La Bonita e Lord Sinclair I-Ferragamo, uppfödare Monika Staerk, ägare Sisse Sejrbo. Ryttare: Mattias Jansson.

Fürst Sinclair S visade god arbetsvilja under testryttarna.

– Det är en jättetrevlig typ som ger en bra känsla. Han är lätt att sitta på och hn bra attityd till arbetet. Han var lite starkare i höger tygel än i vänster. Han behöver bli lite mer böjd i hörnen. Han kommer inte ha problem med att lära sig passage. Han har en stor galopp, sa Philipp Hess.

– Jag gillade verkligen att rida den här hästen, han har fin karaktär och vill arbeta för dig. Han kan redan ta kortare och längre steg och samla galoppen. Han ger en fin känsla. Det enda är att han kunde bli lite mer elektrisk i bland. Men jag tror att det är en häst som ger dig ett leende på läpparna varje dag du rider honom, sa Theo Hanzon.

SWB:s samlade information om bruksprovet
Startlistor och resultat
Regler – SWB:s bruksprov
Arrangörens webbplats

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från bruksprovet 2020 (31)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden