Sverige
29 september 2022 15:59

Ulf Brömster om domen: ”Kommer att få stora konsekvenser för hela idrotten”

TränarmåletSvenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster skräder inte orden efter hovrättsdomen i fallet om tränarens indragna diplomering. Han kallar den ett hot mot idrottens självständighet.

Ulf Brömster om domen: ”Kommer att få stora konsekvenser för hela idrotten”
Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster kallar domen i Svea hovrätt för upprörande. Foto: Roland Thunholm

– Vi är oerhört besvikna över utfallet som kommer att få stora konsekvenser för hela idrotten. Idrottens verktygslåda räcker idag inte till när det som inte får hända ändå sker och det är därför mycket oroande att en allmän domstol kan upphäva beslut taget inom idrotten och ta ifrån oss de verktyg vi faktiskt har. Sexuella övergrepp och trakasserier är fullständigt oacceptabelt och vi måste ha verktyg att agera för att göra ridsporten till en trygg plats, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet i ett uttalande på förbundets hemsida.

– Hovrättens beslut är upprörande och utgör ett hot mot idrottens självständighet. För oss är det avgörande att vi kan besluta om vilka personer som får företräda Svenska Ridsportförbundet och att vi har möjlighet att utestänga olämpliga personer. Beslutet påverkar inte bara oss utan hela idrotten och det är unga utsatta personer som kommer att drabbas, säger han vidare.

Svenska Ridsportförbundet uppger i pressmeddelandet att förbundet nu överväger att begära prövningstillstånd till Högsta domstolen.

Klockan 16.15 håller förbundet med Ulf Brömster närvarande en digital presskonferens med media med anledning av domslutet, Ridsport rapporterar naturligtvis från den.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Tränaren och förbundet – allt om fallet (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden