Hoppning
22 augusti 2019 14:02

Inte Sveriges dag i laghoppningen

EM i RotterdamDet som såg så bra ut för svensk del byttes mot en hel del "stolpe ut" i dagens laghoppning. Sverige halkade ner till femteplatsen i lagklassen, och individuellt är det inte längre svenskt i topp.

Inte Sveriges dag i laghoppningen
Det var inte Sveriges dag på hoppbanan i Rotterdam. Foto: Roland Thunholm.

Det svenska laget fick inte en optimal start med Henrik von Eckermanns vattentramp.
– Vattnet blev inte bättre idag, snarare sämre – hon var ännu mer spänd där idag. Vi kom för långt ifrån vattengraven eftersom hon stod emot så. Man känner sig lite som en amatör där inne när man måste rida så, konstaterar Henrik von Eckermann i en intervju med SVT efter klassens slut.

Här kan du läsa mer om hur det gick i klassen via Ridsports liverapportering. 

Sverige ligger femma efter dagens runda med sina 18,81 fel, och har 5,40 fel upp till Storbritannien på bronsplatsen. Belgien gjorde en rejäl klättring i resultatlistan och leder nu på 11,07 fel, före Tyskland på 12,22 fel.

Individuellt leder Storbritanniens Ben Maher/Explosion W på 0,62 fel, före Steve Guerdat/Albfuehren’s Bianca på 1,31 fel och Frankrikes Alexis Deroubaix/Timon d’Aure på 1,40 fel. Peder Fredricson är nere på åttonde plats efter dagens nerslag med H&M All In, på 4,00 fel.

Individuellt är Malin Baryard-Johnsson 17:e, Henrik von Eckermann 18:e och Fredrik Jönsson 50:e.

Lagmedaljerna ska fördelas

EM fortsätter med den avgörande laghoppningen i morgon fredag, med start klockan 15.00. Då får de tio bästa lagen rida, samt de 50 bästa individuella ryttarna. På söndag väntar individuell final för de 25 bästa efter fredagens klass.

Resultat lag
Resultat individuellt

Kommentarer från de svenska ryttarna

Henrik von Eckermann: – Vi får se hur vi går vidare, antingen så får man bestämma sig för att det inte blir fler mästerskap för Mary Lou eller så får man jobba vidare med problemet. I morgon är inte vattengraven med, men skulle jag gå vidare till söndagens final så kommer jag inte att starta. Det känns väldigt trist när allt annat är så perfekt med henne, hon är i fantastisk form, säger han i en intervju med SVT.

Equestrian Sport
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou. Foto: Roland Thunholm

Malin Baryard-Johnsson: – Jag tycker vi är väldigt bra idag igen, men vi hoppar några centimeter för lågt på räcket som vi river. Jag hade ridit likadant om jag skulle göra om det igen, så det är inte så mycket att säga om det. Som tur är så är det en dag till, vi får hoppas att vi kan vända det här till i morgon. Det är en bra bana, han bygger fantastiskt fint. Men många får lida idag för att vi red fort igår.

Equestrian Sport
Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana. Foto: Roland Thunholm.

Fredrik Jönsson: – Det var inte alls bra, det var som att Cold Play tog slut på den där linjen som vi rev. Det var en dålig dag på jobbet. Jag blev lite förvånad, han brukar sällan riva så många hinder på rad, men jag har inte hunnit analysera det mer utan jag måste titta på filmen, säger han till SVT efter sina 17 fel.

Equestrian Sport
Fredrik Jönsson och Cold Play. Foto: Roland Thunholm.

Peder Fredricson: – Vi är såklart besvikna, det var inte enligt plan att ha ett nerslag idag. Vi fick alla distanser rätt, jag tyckte jag kom in bra men han hoppade inte högt nog. Det var en bra byggd bana, det var inte omöjligt att rida felfritt. All In kändes bra, men jag skulle önskat att han hade öppnat upp lite mer bak. Vi får tänka på det till i morgon på framridningen.
– All In hoppade inte med den marginalen han brukar i början av banan. Det var ju kritiskt redan på första hindret. Jag tycker jag fick bra anrikning till kombinationen men vi kom inte särskilt bra ut, All In var för låg bak. Men efter rivningen började jag känna igen honom, där hoppade All In som All In kan.

Så vad händer nu?
– Nu ska vi samlas i stallet och deppa. I kväll går vi ut och äter tillsammans och blir glada igen. Vi vet vad vi kan och vi ska fokusera på vårt. Det är ju inte så långt fram till medalj för laget och själv är jag bara ett nedslag från guldet, avslutar Peder Fredricson.

Equestrian Sport
Peder Fredricson och H&M All In. Foto: Roland Thunholm.
Equestrian Sport
Banbyggaren på EM, Louis Konickx, som har hjälp av svenske Peter Lundström. Foto: Roland Thunholm.

EM:s webbsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden