Hoppning
25 augusti 2019 15:23

Mästaren ska koras – följ Ridsports liverapportering från avgörandet

Uppdaterad 15:58De två svenska ryttarna har mindre än två fel upp till bronsmedaljen i EM-avgörandet - det är som uppgjort för en rafflande avslutning på mästerskapet i Rotterdam. Här kan du följa den sista finalrundan i Ridsports liverapportering.

Mästaren ska koras – följ Ridsports liverapportering från avgörandet
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou är bästa svenskar inför avgörandet i EM-finalen. Foto: Roland Thunholm.

25 ekipage har blivit till tolv när de bästa gallrats ut till den allra sista finalomgången som startar 15.30. Henrik von Eckermann och Peder Fredricson levererade två fantastiska rundor i första omgången – läs mer om det här – och ligger femma och sexa inför avgörandet.
Steve Guerdat väljer att inte rida vidare, världsettan fick åtta fel i första rundan och låg på tolfte plats med Albfuehren’s Bianca inför den sista finalrundan. Detta gör att det endast blir elva ekipage till start.

Liverapportering

15:58 Det blir inget brittiskt guld, när näst sista hindret faller för Ben Maher och Explosion W – valackens första nerslag detta mästerskap. Maher får nöja sig med silvret, guldet går till Martin Fuchs och Clooney 51! Jos Verlooy, Belgien, tar bronset.

15:55 Martin Fuchs vill inte ge bort sin medalj, och säkrar upp lite genom att inte pressa Clooney 51 helt mot klockan. Ett tidsfel gör att schweizaren stannar på 4,46 fel, och har som minst en silvermedalj. Nu ligger avgörandet i Ben Mahers händer, britten har inte råd med nerslag.

15:52 Jos Verlooy, med i det belgiska guldlaget, tar med sig ytterligare en medalj från detta mästerskap efter en ritt med Igor som gav ett tidsfel. Belgaren slutar på 6,68 fel, i ledning med två ekipage kvar. Nu återstår Marks Fuchs och Ben Maher.

15:49 Det verkar gå troll i den vita trekombinationen, som faller även för världsmästaren Simone Blum och DSP Alice. Tyskan stannar på 10,21 fel, men ligger trots det kvar i ledning när topptrion återstår.

15:47 Henrik von Eckermann river tyvärr även han i trekombinationen, Toveks Mary Lous första nerslag i detta mästerskap. Det gör att ekipaget slutar på 11,56 fel. Fyra ekipage återstår.

15:44 Peder Fredricson kommer in med en H&M All In som fortfarande hoppar stort och spänstigt, men i trekombinationen faller en bom och där försvann möjligheten till en eventuell ny medalj för den regerande mästaren. Peder Fredricson slutar på 12,00 fel.

15:42 Portugals Antonio Matos Almeida avslutar med åtta fel för Volver de la Vigne
Marcus Ehning 
sa i en intervju efter första finalrundan att han tyckte att det var för lätt bana, och nu klarar han även andra rundan felfritt, men med ett tidsfel med Comme Il Faut. Tysken slutar på 10,56 fel.

15:39 Det är inte ofta man ser huliganer på ridsportevenemang, men under hemmaryttaren Marc Houtzagers runda kommer två kvinnor in på banan och springer runt med skyltar – publiken protesterar högljutt. Houtzager lyckas trots detta ta sig i mål utan hinderfel, men får ett tidsfel med Sterrehof’s Calimero. Återstår att se om tidsfelet blir kvar, då holländaren drog ner på tempot efter att ha förstått att något var fel.

15:36 Gregory Wathelet har haft ett fantastiskt EM, och avslutar med en felfri runda med MJT Nevados S.

15:33 Holly Smith var först in i den avslutande rundan, med sina 12,68 fel. Hon klarade de tolv sprången utan problem, men fick ett tidfel med Hearts Destiny. Brittiskan slutar på 13,68 fel i sitt första mästerskap på seniornivå.

Start- och resultatlistor
Livesändning SVT Play
Livesändning FEI TV

Ställning inför sista finalrundan

  1. Ben Maher/Explosion W, Storbritannien 0,62 fel
  2. Martin Fuchs/Clooney 51, Schweiz 3,46 fel
  3. Jos Verlooy/Igor, Belgien 5,68 fel
  4. Simone Blum/DSP Alice, Tyskland 6,21 fel
  5. Henrik von Eckermann/Toveks Mary Lou 7,56 fel
  6. Peder Fredricson/H&M All In 8,00 fel
Visio-rotterdam-2019_masterplan.vsd
För de tolv ekipagen i sista rundan väntar denna bana.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden