Dressyr
23 augusti 2019 13:21

Bo Jenå om svenskarna: ”Fyra fel på alla”

EM dressyr− Om man jämför med hoppningen så var det fyra fel på alla. Så sade dressyrens förbundskapten Bo Jenå till SVT efter torsdagens Grand Prix Special.

Bo Jenå om svenskarna:  ”Fyra fel på alla”
När Bo Jenå jämför dressyrryttarnas prestationer i Specialen och jämför dem med hoppryttare - då blir det "fyra fel till alla". Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel  var sist ut av de svenska ryttarna i torsdagens Grand Prix Special. Han fick högst procent av de svenska ryttarna, som alla missade i bytena. Patrik och Well Done de la Roche fick 77,052 procent och slutade elva. När Ridsport pratat med de svenska ryttarna efter sina ritter, berättar Patrik att han grämer sig över missen men överlag var jättenöjd med sin häst (läs mer här).

Flera av ryttarna pratar efter klassen om den annorlunda miljön på banan, både om den stora ljusskillnaden när ekipagen kom från framridningen – men också över ljudnivån och musiken.
– Det var svårt där inne, svårare än jag trodde. Musiken var ganska låg och folk är ganska högljudda. Det var svårt för koncentrationen och det tog mig lite på surprise, sade Patrik Kittel till SVT efter sändningen.

48602996572_d0d716d8f8_o
Både ljus och ljud var lite annorlunda på banan vid Grand Prix Special. Foto: FEI / Liz Gregg

Han tog också upp att ljuset var annorlunda än i Grand Prix.
− Det är väldigt mörkt, väldigt högt och mycket folk. Det ska hon klara och det kommer hon att göra men det blir olika differenser i det hela.

Patrik Kittel tog på sig skulden för missarna som blev.
− Hästen har medaljkapacitet, det har jag alltid sagt, och jag måste lära mig vara en bättre pilot.

Miljön påverkade

Även förbundskapten Bo Jenå var inne på att den stimmiga miljön på arenan påverkade de svenska ekipagen.
− De kommer in från en lugn framridning. Det ska vara jubel på ett mästerskap men det blir en stor kontrast från framridningen, sade Jenå till SVT.

Han summerade svenskarnas insatser genom att jämföra med hoppning.
− Om det varit hoppning hade jag sagt att alla fått fyra fel, men vi tar igen det till lördag. De ska nog se till att misstagen försvinner, sade Bo Jenå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden